Lila Kağıt'a sendika girecek!

Tekirdağ Ergene'de bulanan tuvalet kağıdı ve peçete üretimi yapan Lila Kağıt fabrikasında işçiler kötü çalışma koşullarını düzeltmek, düşük ücretlerini daha yaşanabilir düzeye yükseltmek için Selülöz-İş sendikasında örgütlenme sürecine girdiler. Bunun üzerine patron, sendikalaşmanın önünü çeken onlarca işçiyi işten çıkardı. İçeride de işçilere baskı yaparak sendikal örgütlenmeyi kırmaya çalıştı.

Atılan işçilerden dördü 9 aydır anayasal haklarına saygı duyulması için kapı önünde mücadelesine devam ediyor. Kapı önünde direnen işçiler, patronun fabrika içinde devam eden sendikalaşmayı kırmak için verdiği zamlara karşı işçi arkadaşlarını uyarıyor, bu zamların sendika kapıdan ayrılana kadar yapılacağına işaret ediyor. Aynı zamanda, insanca yaşamanın, verilen hakların patronun iki dudağı arasından çıkacak tek bir sözle geri alınmayacağı, hakların kalıcı olacağı bir fabrika düzeni için sendikanın önemini arkadaşlarına her fırsatta anlatıyorlar.

Lila Kağıt işçisi mücadeleden geri adım atmıyor!

Mücadelelerini dokuz aydır sürdüren Lila Kağıt işçileri direnişlerinin 271.gününde sendikaları Selüloz-İş ile birlikte fabrika önünde diğer sendikalardan sınıf dostlarının da katılımıyla bir eylem düzenledi. Selülöz-İş sendikası, vardiya değişimi sırasında yaptığı eylemde bir sonraki vardiyaya gelen ve bir önceki vardiyadan çıkan işçilere sendikaya üye olmaktan çekinmemeleri gerektiğini, sendikalarının her zaman arkalarında olacağını, bu mücadelenin de Lila Kağıt’a sendika girene kadar devam edeceğini vurguladı, sloganlarla şarkılarla fabrika önünü eylem alanına çevirdi. Sendikalaşma sürecinin başından itibaren türlü hilelerle işçilerin en temel hakkını gasbetmekten çekinmeyen patron, eylem günü de fabrika işçilerinin servis güzergahlarını değiştirerek, fabrika önüne polis yığarak işçi düşmanı tutumunda bir değişiklik olmadığını gösterdi.

Lila Kağıt işçilerinin eylemi onurlu ve haklı bir mücadele örneği olmasının yanında sınıf dayanışmasının da güzel bir örneği oldu. Eyleme Selülöz-İş sendikasına üye diğer işyerlerinden işçiler, Tek Gıda-İş sendikası Trakya Şuba Başkanı, Petrol-İş sendikası Trakya Şube Başkanı, Teksif sendikası örgütlenme uzmanı da katıldı ve sınıf dayanışmasını yükseltti. Bir işçi havzası olan Trakya’da, patronların birbirlerinden destek alarak ve öğrenerek işçilerin haklarına saldırdığı bir yerde işçi örgütlerinin patronlara karşı sınıf dayanışmasını yükseltmesi büyüyerek devam ettirilmelidir.

Lila Kağıt işçisi verdikleri haklı ve onurlu mücadeleyle bölgedeki farklı sektörlerden işçilere örnek olmaya devam ediyor. Birçok fabrika buradaki direnişin kazanımla sonuçlanmasını umutla bekliyor. Bu sebeple Lila Kağıt işçisinin verdiği mücadele kazandığı takdirde sadece kendileri değil tüm işçi sınıfı kazanacaktır. Bu yüzden tüm sınıf dostları bu mücadeleye omuz vermeli, dayanışmayı yükseltmelidir.

Lila Kağıt'a sendika girecek!

İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!