Lila Kağıt işçisi hak verilmez alınır demeye devam ediyor

Lila Kağıt işçisi hak verilmez alınır demeye devam ediyor

Tekirdağ Çorlu'da bulunan Lila Kağıt işyerinde işçiler kötü çalışma koşulları ve enflasyon karşısında her geçen gün hızla değer kaybeden düşük ücretlerini iyileştirmek umuduyla anayasal hakları olan sendikalaşma yoluna gittikleri için işten atılmışlardı. Bunun üzerine sendikaları Selüloz-İş ile fabrika önünde direnişe başlayan işçiler 4 ayı aşkın süredir direnişlerini sürdürüyor.

Dışarıda işçilerin direnişleri sürerken patron da içeride işçilere baskı yapmaya, sendikalaşmayı engellemek için yeni eleman almaya devam ediyor.

Lila Kağıt direnişinden işçiler, fabrika önündeki direnişlerinin, içerideki işçiler açısından iş güvenliği ve patronun sendikalaşmayı engellemek için göz boyamak amacıyla verdiği göstermelik zamdan dolayı teminatları olduğunu belirtiyor. Verilen göstermelik zamlar da, içeride çalışma şartlarında yapılan ufak tefek iyileştirmeler de, direniş çadırı fabrikanın kapısının önünden kalktığı an bir daha yapılmayacaktır. İşte bu sebeple Lila direnişinden işçiler, sahip oldukları hakları kalıcı hale getirmek için, bu hakların patronun iki dudağının arasında olmaması için içeride çalışan işçileri direnişe ve sendikalarına sahip çıkmaya çağırıyor. Tüm emek dostlarını ise dayanışmaya bekliyor.

Lila Kağıt işçileri ekmek ve hürriyet mücadelelerini sürdürürken bölge halkına da hak verilmez alınır şiarının en güzel kanıtını sunuyor.

 

Bu yazı Gerçek gazetesinin Mayıs 2022 tarihli 152. sayısında yayınlanmıştır.