Kromevye işçileri: “Sendika haktır engellenemez!”

Kromevye işçileri: “Sendika haktır engellenemez!”

İstanbul Esenyurt’ta bulunan Kromevye fabrikasında, işçilerin Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlenmesi sonrası, patronun uydurma gerekçeleri ile 5 işçi işten atıldı. İşten atılan Kromevye işçileri sendikaları Birleşik Metal-İş ile birlikte fabrika önüne çadırlarını kurarak sendikal hakları ve işten atılan arkadaşlarının işe geri alınması için direnişe başladı.

Kötü çalışma koşulları, yöneticilerin baskıları ve insanca yaşayabilecekleri bir ücret artışı için Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlenen Kromevye işçileri çoğunluğun sağlanması ve yetki kararının patronun eline gelmesinden sonra, 18 Şubat Cuma günü patronun küçülmeye gidiyoruz yalanları ile karşılaşmış ve mesai bitimine kısa bir süre kala bu küçülme bahanesi ile 5 işçi işten atılmıştı.

21 Şubat Pazartesi günü mesai başlangıcında fabrika önüne giden atılan işçiler, içeride çalışan arkadaşlarının desteğini alarak fabrika önünde direniş çadırlarını kurdular. Küçülme yalanını söyleyen fabrika patronu ise aynı gün atılan işçilerin yerine yeni işçiler aldı.

Büyük çoğunluğu sendikaya üye olan Kromevye fabrikasında işçilerin mücadelesi sadece fabrika önünde değil, içeride de büyük bir birliktelik ile sürüyor. Fabrikada çalışmaya devam eden Kromevye işçileri sendikalarına sahip çıkmak, işten atılan arkadaşlarına destek olmak ve mücadeleyi büyütmek için mesai başlangıç ve bitişleri ile çay molalarında atılan arkadaşları ile buluşup, mücadele sloganlarını birlikte atıp, ekmek ve hürriyet mücadelelerini birlikte büyütüyorlar.

Kromevye işçilerinin ilk talepleri, atılan arkadaşlarının derhâl işe geri alınması ve sendikal haklarının tanınıp, çalışma koşulları ve ücretlerinin düzeltilmesi.

Atılan İşçiler Geri Alınsın !

Kromevye’ye Sendika Girecek Başka Yolu Yok!

 

 

Bu yazı Gerçek gazetesinin Mart 2022 tarihli 150. sayısında yayınlanmıştır.