Kristal Yağ işçisi grevle kazanacak!

Kristal Yağ işçisi grevle kazanacak!

İzmir’de bulunan Arkas Holding ortaklı Kristal Yağ İzmir A.Ş yönetimi ile Tekgıda-İş Sendikası İzmir 3 No’lu şubesinde örgütlü işçiler arasında devam eden toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecinde anlaşma sağlanamadı. İşçiler 11 Haziran’da grev pankartını işyerine astı.

İşçi ücretlerinin asgari ücret seviyesine kadar düşmüş olduğu işyerinde, patron ve sendika 13 Şubat 2024 tarihinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladı. Görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine sendika 28 Mayıs tarihinde grev kararı aldı. Yapılan grev oylamasında tüm işçiler greve evet dedi. 11 Haziran sabahı halaylarla grev pankartı asıldı.

Kristal Yağ işçileri, patronun rahatlıkla karşılayabileceği ücretler talep ettiklerini, buna rağmen patronun anlaşmaya yanaşmadığını belirtiyor. Arkas milyonlarca lira ticaret hacmi olan ve birden fazla sektörde ticaret rekorları kıran bir şirket. Fakat işçilerine asgari ücreti dayatıyor, istemediklerinde kapıyı gösteriyor. İnsanca yaşanacak bir ücret talebiyle greve çıkan Kristal Yağ işçilerinin kazanması, işçi sınıfına açlık koşullarını reva gören patronlara karşı tüm işçi sınıfının bir kazanımı olacaktır.

Kristal Yağ işçilerinin grevi kazanacak!

Bu yazı Gerçek gazetesinin Temmuz 2024 tarihli 178. sayısında yayınlanmıştır.