İstanbul Ejot Tezmak’tan bir işçi: 15-16 Haziran’ın izinde, haydi örgütlü mücadeleye!

İstanbul Ejot Tezmak’dan bir işçi: MESS düzenini sarstık, yıkmak için birliğimizi ve grev iradesini büyütelim!

Ben İstanbul Gaziosmanpaşa’da bulunan Ejot Tezmak fabrikasında çalışmaktayım. Temmuz ayı sıcakları gelmeden zamların ateşi cebimizi yakmaya başladı. Elektriğe yapılan %38 zam gelecek olan diğer zamların habercisi. Her geçen gün enflasyon karşısında maaşlarımız erirken asgari ücrete ara zam tartışmaları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın zam yapılmayacak açıklaması ile son buldu.

Sendikalı ve toplu sözleşmeye bağlı çalışan iş yerleri enflasyon zammını alacak ve bu, ateşe karşı bir çözüm olmasa da bir tas su etkisi yaratacak. Ama ülkemizde toplu sözleşmeye bağlı çalışan işçi sayısı o kadar az ki ülkenin genelinde insanlar sefalet ücretlerine tâbi kalıyor.

Sendikalı işçiler olarak burada bize çok büyük sorumluluk düşüyor. Mehmet Şimşek’in hepimizin boynuna dolamaya çalıştığı kemer sıkma programına karşı özellikle sendikalı fabrikaların ve iş yerlerinin ciddi bir mücadeleye hazırlanması gerekiyor. Biz işçilerin de en yakınlarımızdan başlayarak sendikalı iş yerlerini arttırmamız gerekiyor ki bu politikalara karşı birlikte ve tek yumruk mücadele edebilelim. Başta iş yeri temsilcilerimiz ve sendikanın yönetimdeki yöneticilere bu örgütlemenin yapılması için her türlü desteği vermek ve baskıyı yapmak bizlerin görevi. Geçtiğimiz ay Türkiye işçi sınıfı tarihinin büyük işçi hareketi olan 15- 16 Haziran’ın yıl dönümüydü. O işçiler örgütlülükleri sayesinde birçok hakkı yaptıkları eylemler, grevlerle kazandılar. Bizim de aynı hakları kazanmak için yapacağımız mücadele orada saklı. 15- 16 Haziran işçi ayaklanmasını örnek alıp hep birlikte mücadele edelim. Mehmet Şimşek’in kemer sıkma politikalarına, kıdem tazminatının gaspına karşı, işten atmalara karşı yoksulluğa karşı hep birlikte örgütlü şekilde mücadele edelim. Bunun için yalnızca sendikalı olmak yetmez sendikalarımıza sahip çıkıp onları denetlemek de görevimiz. Haydi, örgütlenmeye birleşik mücadeleye!

                                                                                                                                               İstanbul Ejot Tezmak’tan bir işçi

           

Bu yazı Gerçek gazetesinin Temmuz 2024 tarihli 178. sayısında yayınlanmıştır.