Gebze Smart Solar fabrikasından bir işçi: Memleket patronlara dikensiz gül bahçesi bizlere mücadele alanı oluyor

Gebze Smart Solar fabrikasından bir işçi: Memleket patronlara dikensiz gül bahçesi bizlere mücadele alanı oluyor

Dostlar herkese merhaba. Ben Gebze de güneş paneli üretimi yapan bir fabrikada çalışmaktayım. Fabrikamızda uzun zamandır bir sendikal mücadele vermekteyiz, arkadaşlarımızla Birleşik Metal-İş çatısı altında yerimizi alarak başladığımız bu mücadelede çalışma bakanlığımızdan sendika yetki belgemizi almamızın haklı gururunu uzun zamandır yaşıyoruz. Fakat yetki belgemiz patronun masasına geldiğinde sorunlar ne yazık ki hemen çözüme kavuşmadı.

Patron diğer patronlardan öğrendiği gibi yetki belgemize itiraz ederek mücadelemizi uzatmaya gitti bunu da holdingde çalışan beyaz yakalı işçileri genel mavi yaka işçilerin oluşturduğu genel metal iş kolunda sayılan mevcut sayıya ekleyerek yapmaya kalkıştı. Haklı mücadelemizi bu şekilde uzatarak birtakım taktiklerle arkadaşlarımızın fikrini değiştirmeye de kalktı. 15 gün boyunca geciktirilen maaşlar erkenden hesaplarımıza yatarken diğer taraftan da işçi atacağı ile ilgili dedikodularla arkadaşlarımızda korku yaratmaya kalkıştı. Bir yandan çorbalarımızdan çıkan sineklere karşı itirazlarımız ciddiye alınmazken diğer yandan da hafta sonu mesailerimizi elimizden alarak bizi dört vardiyaya geçireceğini ilan etti.

Biz de patronun tüm bu taktiklerine karşı nasıl örgütlenme sürecinde disiplinli hareket ettiysek yine disiplinimizden taviz vermeden patronun tüm gerici taktiklerine karşı bir duvar gibi durduk. Karşımızdaki patronun daha önce sendikal mücadele verdiği için 80 işçi arkadaşımızı işten attığını bir kez bile unutmadık. Sendikamızla ve kolektif bilinçle hareket etmenin bize nasıl yarar sağladığını hep birlikte gördük. Mayıs ayında patronun bize açtığı yetkiye itiraz mahkemesinin ikinci duruşmasını göreceğiz, bizler haklarımız için birer birer örgütlenirken de bakanlıktan sendika yetki belgemizi kazanırken hiçbir zaman mahkemelere bel bağlamadık, Türkiye de geçmişte ve son dönemde yaşanan sınıf mücadeleleri bizlere şunu gösterdi: Zafer sokakta kazanılır! Bu ülkeyi patronlara dikensiz gül bahçesine çevirenlerin biz işçilere mücadele etmekten başka bir şans tanımadığının farkındayız. Mücadele edeceğiz.

Gebze Smart Solar fabrikasından bir işçi