Çiğli Belediyesi işçileri greve çıkıyor

Çiğli Belediyesi işçileri greve çıkıyor

Çiğli Belediyesi’nde 836 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılamaması üzerine işçiler belediyeye grev kararı astı.

DİSK Genel İş Sendikası 8 No’lu Şube ile İzmir Çiğli Belediyesi şirketi Çibel A.Ş. arasında süren ve 836 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden anlaşma çıkmadı. 83 maddelik TİS görüşmelerinde 68 sosyal ve ekonomik maddede anlaşma sağlandı, ancak 15 maddede anlaşma sağlanamadı.

Çibel A.Ş. son olarak 17 Mart günü yapılan görüşmede en düşük ücrete yüzde 26 oranında zam önerdi. Ancak toplu sözleşme süreci başladığında enflasyon oranının yüzde 20 olduğunu, gelinen noktada ise enflasyonun yüzde 54’lere ulaştığı hatırlatan işçiler zam teklifini kabul etmedi. 23 Mart günü Çiğli Kasaplar Meydanı’nda toplanan işçiler, “geçinemiyoruz” yazılı pankartla belediye binasına yürüdü ve Çiğli Belediyesi kapısına grev kararı asıldı.

7 Nisan’da greve çıkacaklarını basın açıklamasıyla duyuran işçiler açıklamada güçlerini, cesaretlerini örgütlü olmalarından, birlik olmalarından aldıklarını ifade etti. İşçiler kayıplarını telafi etmeyen teklifler karşısında grev kararında ısrarlı olduklarını vurguladı ve Çibel patronunun dayattığı sefalet ücretine, yoksulluğa teslim olmayacaklarını duyurdu. 

 

Bu yazı Gerçek gazetesinin Nisan 2022 tarihli 151. sayısında yayınlanmıştır.