Bursa OYAK Renault’dan bir işçi: Tüm sendikalar gücünü birleştirmeli, ortak mücadele etmelidir!

Bursa OYAK Renault’dan bir işçi: Tüm sendikalar gücünü birleştirmeli, ortak mücadele etmelidir!

OYAK Renault'ta Renault Dacia projesi devam ediyor. Yıllık izin sonrası seri üretime başlanacak. Üretim düşüklüğünden dolayı 29 Haziran-3 Temmuz arasında üretimde duruş olacağı açıklandı.

Metal işçileri olarak yaşadığımız sorunlardan en önemlileri enflasyon, vergi yükünün ve işsizliğin artmasıdır. Yüksek enflasyon nedeniyle büyük alım gücü kaybı yaşıyoruz. Elimize geçen net ücretler de artan vergi ve kesinti yükü nedeniyle giderek düşüyor. Özellikle Ağustos ve Eylül aylarında Temmuz’a göre daha düşük ücret alıyoruz. Gelir vergisi oranlarının yüksekliği ve vergi tarife dilimlerindeki adaletsizlik nedeniyle yılın ikinci yarısında giderek çok daha fazla vergi veriyoruz. Böyle bir zeminde işçilerin beli vergilerle bükülürken, enflasyon her geçen gün büyürken, hükümet ve patronlar el ele işçi emekçileri sömürmeye devam ediyor.

Sendikaların vergi yükü karşısında ortaklaşması ve mücadeleyi büyütmeye öncülük etmesi gerekiyor. Sendikalar tarafından yapılan basın açıklaması ve hükümet temsilcileri ile yapılan toplantılar yetersiz kalıyor ve çözüme ulaştırmıyor. Bütün sendikaların birleşerek genel bir tepki vermesi, hep bir ağızdan talepler ortaya koyması gerekiyor. Gerekirse vergi adaletsizliğine karşı bir genel grev örgütlenmelidir. İşçiler üretimden gelen gücünü göstermeli. Tüm iş kollarında birlik olunmalı ki kazanımla sonuçlansın. Şu anda sadece göstermelik, cılız bir vergi adaleti talebi var. İşçi sınıfı olarak tüm fabrikalarda sendikalara baskı yaparak harekete geçirmeliyiz!

                                                                                                                                                Bursa OYAK Renault’dan bir işçi

Bu yazı Gerçek gazetesinin Temmuz 2024 tarihli 178. sayısında yayınlanmıştır.