Bakırköy Belediyesi işçileri CHP ilçe binasını işgal etti

Türk-İş’e bağlı Belediye-İş sendikasında örgütlü Bakırköy Belediyesi işçileri 25 Ekim’den bu yana tam 59 gündür belediye yönetiminin sıfır zam dayatmasına karşı grevlerini sürdürmekteydi. Belediye yönetiminin 2 aydır toplu iş sözleşmesi için masaya oturmaması ve belediye önündeki grevi görmezden gelmesi üzerine işçiler CHP Bakırköy İlçe Başkanlığını işgal etti.

Hani %50 enflasyon vardı?

CHP genel merkezinin bir yandan ülkede %50 enflasyon olduğunu söylerken diğer yandan kendileriyle dalga geçercesine %5, %7 ve %9 oranlarında zam önerdiklerini söyleyen Belediye-İş sendikası, yönetimin geçmiş ve uygulanmamış toplu iş sözleşmelerinden doğan hakları vermemek için uzlaşmaz bir tavır sergilediğini belirtti. Oysa geçmiş dönem diyerek işçilerin taleplerini kabul etmeyen CHP Bakırköy Belediyesi Başkanı Bülent Kerimoğlu, belediyede çalışan işçileri 2020 Mart ayından bu yana sıfır zam politikasıyla çalıştırmaya devam ediyor. Belediye yönetimi daha önce de işçilerin 13-14 bin lirayı geçen ücretler aldığı yalanını yaymış, halkı işçilere karşı kışkırtmaya çalışmış, belediye kreşlerine kaçak öğretmen sokmuş, grev kırıcılığına girişmişti. Konu işçinin hakkını vermek olduğunda AKP’si, CHP’siyle patron partilerinin kimin yanında saf tuttukları Bakırköy grevi örneğiyle bir kez daha karşımızda duruyor. Artık kimsenin inanmadığı TÜİK’in resmi enflasyonu bile %21’e, bağımsız enflasyon araştırma gruplarınca açıklanan rakamlar %58’e ulaşmışken işçilere %5, %7 gibi rakamlar önermenin, işçileri açlığa terk etmek olduğu açıktır.

Bakırköy işçisi “Hak verilmez alınır!” dedi

Belediye-İş sendikası yönetimi işgal sürerken yaptıkları görüşmelerle işçilerin taleplerini ilçe yönetimine iletti ve müzakere masasının kurulduğu sözüyle ilçe binasında süren işgal sona erdirildi. Sendika yönetimi, taleplerine çözüm getirilmezse daha radikal eylemlerle devam edecekleri uyarısını yaptı. Haklarına sahip çıkarak 2 aydır yağmur çamur demeden belediye önünde grevlerine devam eden işçilerin, kendilerini görmezden gelen yönetime karşı CHP ilçe binasını işgali sonuna kadar haklıdır, meşrudur! Devrimci İşçi Partisi, ilk günden beri sahiplendiği belediye işçilerinin haklı mücadelelesinin yanında olmaya devam edecektir. Grevse grev, işgalse işgal!