Atışkan Yapı işçileri hakkını grevle söke söke alacak!

Atışkan Yapı işçileri hakkını grevle söke söke alacak!

Atışkan Yapı işçileri, işyerinde yaşanan olumsuzluklar, kötü çalışma koşulları ve ücret çıkmazı nedeniyle ilk defa sendika çatısı altında örgütlendiler. 2022 yılının Şubat ayı başında Kristal-İş sendikasının yetkisi kesinleşti ve 1 Şubat 2022 günü yetki belgesi alındı. İşverenle yapılan bütün görüşmelerde idari hakların dışında maddi taleplerin neredeyse tamamına yakınının çeşitli gerekçelerle reddedilmesi üzerine 30 Haziran’da greve çıkıldı.

İşyeri Baştemsilcisi İsmail Saraç, 30 Temmuz itibariyle 1 aydır grevde olduklarını ve işverenden herhangi bir olumlu geri dönüş olmadığını belirtti. Bu durumun işçilerin ilk günkü gibi devam eden kararlılığı sayesinde er ya da geç değişeceğini, sendikalarının sağladığı maddi desteğin direnişlerine ayrıca güç kattığını söyledi.

İşyeri temsilcisi Osman Demirbaş ise işçilerin giderek sağlamlaşan birliğinin yanında gerek sendikalarının ve Türk-İş’in gerekse destek ve dayanışmalarını sunan kitle örgütlerinin güçlerine güç kattığını ifade etti. Patronun masaya gelene kadar grevlerinin devam edeceğini belirtti. 

Atışkan Yapı işçileri hak verilmez alınır diyerek mücadele etmeyi seçtiler. Bu mücadele yalan enflasyonlarla, açlık sınırının altındaki asgari ücretle yoksulluğa mahkum edilen emekçi halkın tamamına yol gösteriyor.

 

Bu yazı Gerçek gazetesinin Ağustos 2022 tarihli 155. sayısında yayınlanmıştır.