Aksa Jeneratör işçisi Tekirdağ’daki çoban ateşini harlıyor!

Tekirdağ Çerkezköy OSB’de bulunan Aksa Jeneratör işçileri enflasyon karşısında hızla eriyen maaşları ve kötü çalışma koşullarını düzeltmek için örgütlenme yolunu seçtiler. Türk Metal sendikasında örgütlenen işçiler belli bir çoğunluğu sağladıktan sonra fabrika, başta öncülerden 10 işçiyi, ardından da 5 ve son olarak da 6 işçiyi, yani peyderpey işten çıkarmalarla toplamda 21 işçiyi işten çıkardı. Fabrika önünde direnişe başlayan işçiler sendikalarıyla beraber yaklaşık bir aydır ekmek ve hürriyet mücadelesi v

Tekirdağ Çerkezköy OSB’de bulunan Aksa Jeneratör işçileri enflasyon karşısında hızla eriyen maaşları ve kötü çalışma koşullarını düzeltmek için örgütlenme yolunu seçtiler. Türk Metal sendikasında örgütlenen işçiler belli bir çoğunluğu sağladıktan sonra fabrika, başta öncülerden 10 işçiyi, ardından da 5 ve son olarak da 6 işçiyi, yani peyderpey işten çıkarmalarla toplamda 21 işçiyi işten çıkardı. Fabrika önünde direnişe başlayan işçiler sendikalarıyla beraber yaklaşık bir aydır ekmek ve hürriyet mücadelesi veriyor.

Dışarıda direniş sürerken içeride de patronun baskıları devam ediyor. İşçilerle yapılan toplantılar ya da birebir görüşmelerde fabrika yöneticileri sendikadan istifa etmeyenlerin işten atılacağını söyleyerek işçileri tehdit ediyor, e-devlet şifrelerini isteyerek istifaya zorluyor.

Fabrika önündeki direnişte basın açıklaması yapan sendika yetkilileri ve işçiler baskılara boyun eğmeyeceklerini, dışarıda mücadeleye, içeride ise örgütlenmeye devam edeceklerini belirttiler.

Direnen Aksa Jeneratör işçilerinin bu mücadeleyi kazanmaları sadece kendileri için değil sanayi bölgesindeki diğer fabrikalar için de umut olacak. Zafer direnen emekçinin olacak.

 

Bu yazı Gerçek gazetesinin Şubat 2022 tarihli 149. sayısında yayınlanmıştır.