Sütaş işçileri, yılgınlığa değil direnişe çağırıyorlar!

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan Sütaş işçileri, Sütaş ürünlerine boykotun başlamasıyla direnişlerini bir adım daha ileriye taşımış oldular. Sütaş direnişinin her geçen gün daha güçlü daha kararlı ilerdiğini gören Sütaş ise bu direnişi kırmak için her yolu dener oldu.

Aksaray fabrikasında, sosyal ağlar üzerinden direnişteki Sütaş işçilerinin ve sendikanın paylaşımlarını beğendikleri gerekçesiyle, 10 işçi daha işten çıkartıldı. Buna kılıf olarak da, ''etik kurallarını çiğnedikleri" gerekçe gösterildi. İşçilerin tazminatları da ödenmedi.

Karacabey'deki Sütaş fabrikasında işçilerin direnişe destek vermesinden korkan yönetim, panolara ''bizim onlarla mücadelemiz yavaş ama iyi ilerliyor!'' şeklinde yazılar yazarak, aslında direnişten ve işçi sınıfının gücünden ne kadar korktuğunu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Sütaş'ın direnişteki işçilerin çay içmesine bile tahammülü yok. Sütaş patronu, Karacabey fabrikasının yanındaki çay ocağının sahibine ''eğer onlara çay verirsen içerdeki iki tırını da buradan çıkartırız!'' diyerek, iş ilişkilerini kesmekle gözdağı verdi.

Direnişe saldırı, kadın işçi ve devrimcilere gözdağı!

Sütaş işçileri, jandarma ve patron baskısına karşı kendilerini fabrikanın önüne zincirlediler. Jandarma, zincirleri kırarak, pankartı indirdi ve direnişçi işçilere 378 TL para cezası kesti. Jandarma saldırısı esnasında, kadın direnişçilere ve devrimcilere yönelik, "bir daha buraya kadın getirmeyin" dediği görüldü. Kadınlar ise, "direniş kadınsız olmaz" diyerek jandarmalara cevap verdiler.

Sütaş işçileri ise destek bekliyor. Sütaş boykotunu yaygınlaştırmak ve mücadeleyi sürdürmek için direnişçi işçilerle dayanışmaya!