İzmir'de eğitim emekçileri iş bırakarak alanları doldurdu!

Eğitim-Sen rotasyona ve sürgünlere dur demek için, anadilde ve bilimsel eğitim talebiyle 24 Eylül Çarşamba günü 1 günlük greve çıkıp, meydanları doldurdu. İzmir Basmane meydanında toplanan emekçiler, Konak Eski Sümerbank önüne doğru yürümek istediler ancak polisin barikatıyla karşı karşıya geldiler.

''Emekçiye değil, çetelere barikat'' sloganlarıyla, binlerce emekçinin direnciyle karşılaşan polis, barikatı açmak zorunda kaldı. Yürüyüş Basmane meydanından Konak'a kadar sürdü. Eski Sümerbank önüne gelindiğinde ise Eğitim Sen 3 Nolu Şube Başkanı Ümit Akıncı tarafından basın açıklaması okunarak eylem devam etti. Akıncı,  basın açıklamasında, ''bugüne kadar kamu emekçilerinin hakları tırpalanmıştır. Angarya çalışma, performans değerlendirme, mülakat ya da sözlü sınav uygulamalrı ile iş güvencemiz elimizden alınmak istenmektedir. Eğitimde bir taraftan yoğun bir siyasal kadrolaşma yaşanırken, son çıkan torba yasa ile öğretmenlere sürgün anlamına gelen zorunlu rotasyon uygulamalrı yasal hale getirilmiştir. Türkiye çapında göre yapan yüzbinlerce öğretmen kendi istekleri dışında zorla rotasyona tabi tutulacak, tarihin en büyük be en kitlesel hayata geçirilecektir. Zorunlu rotasyon dayatılmasıyla birlikte aday öğretmenlere sözlü sınav getirilmesi iş güvencemizin aday öğretmenlik sürecinden başlayarak adım adım kaldırılımak sitendiği gösterilmektedir.'' dedi. Basın açıklamasını şöyle bitirdi: ''Eğitim-Sen olarak, attığı her adımda tekçi, baskıcı ve dayatmacı uygulamaları ile eğitim ve bütün emekçilerini, öğrencileri ve velileri mağdur eden Milli Eğitim Bakanlığı'nı bir kez daha uyarıyor, taleplerimize kulak verilmesini, eğitimde yaşanan sorunlarının kalıcı olarak çözülmesini istiyoruz.''

Devrimci İşçi Partili militanların da katıldığı eylemde, ''Zafer direnen emekçinin olacak, Irkçı, gerici eğitime hayır, Söz, yetki karar çalışanlara, Savaşa değil, emekçiye bütçe" sloganları atıldı. 

Eyleme DİP, Emek Gençliği, Kaldıraç, Özgür Lise, Dev-Lis, Devrimci Hareket, Kolektifler, ÖDP, Gençlik Muhalefeti ve EHP de katıldı.