Yine tek yumruğuz! Son sözü biz söyleyeceğiz! - Gebze Dostel Makina’dan bir işçi

Gebze Dostel Makina’dan bir işçi

Biz aylar öncesinden işçilere bu işin sonunun zorlu olduğunu, baskıların grev yasaklarının olabileceğini, hatta bu ihtimalin yüksek olduğunu anlatarak, Kavel’i örnek vererek bu süreci ilmek ilmek ördük. İşçide tüm baskılara göğüs gerecek çelik gibi bir irade oluşturmaya çalıştık. Bu süreç içinde alınan eylemler bir yerde az gelmeye başladı. Üretime ama sürekli üretime diktik gözümüzü. Islıkla yürüyüşle kısıtlı kalan eylemlerle olmayacağını biliyorduk.

Sürecin sonuna doğru yaklaşırken, bütün yaşanabilecek olumsuzlukları da anlattığımız işçiler hepsini göze alarak o çelikten iradeyi ortaya koydu ve grev dedi. Bunu merkez TİS komisyonunda kürsüden de söyledik. Oylamada da grev dedik. Oylamada üstünlük sağlandı ve grev kararı çıktı!

Ancak daha sonra kararımızın nasıl baltalandığını hepiniz gördünüz. Sonuç olarak bugün fabrikalarda büyük bir hayal kırıklığı ile beraber bir öfke birikti. Bu öfke ve tepkinin sonucunda işçinin inancını ve güvenini yitirmemesi için mücadele ediyoruz.

Kendi aramızda yine tek yumruğuz. Taleplerimizi belirledik. İmzalanan sözleşmenin dışında bu talepleri elde etmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Son sözü metal işçisi söyleyecek!

 

Bu yazı Gerçek gazetesinin Şubat 2020 tarihli 125. sayısında yayınlanmıştır.