Maltepe Belediyesi işçileri grevde!

Maltepe Belediyesi işçileri grevde!

Maltepe Belediyesi’ne bağlı olarak çalışan ve DİSK’e bağlı Genel İş sendikasında örgütlü olan 1.400 belediye işçisi dün gece sabaha karşı greve çıktı. Belediye işçileri, grevle ilgili olarak bugün saat 13:00’te Maltepe Belediyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirerek son durumu kamuoyu ile paylaştılar. İşçiler açıklamalarında, bugüne kadar yapılan TİS görüşmeleri ile ilgili gerçekleri çarpıtarak halka yansıtan CHP’li belediyeyi kınayarak, kendilerine belediye tarafından yapılan gayriciddi tekliflerin bu grevi doğurduğunu belirttiler. Belediye işçileri, belediye yönetiminin kendi iradelerini küçümsediğini ve işçilerin greve çıkmak yerine belediyenin taleplerine boyun eğeceklerini sandığını ifade etti. Grev karşısında belediyenin işçilerin telefonlarına yalan yanlış bilgiler yollamaya başladığını ve grevi kırmaya çalıştığını dile getirdiler.

Maltepe Belediyesi, işçilerin insan onuruna yakışan bir yaşam sürebilmesi için gereken miktarın altında bir teklifle işçilerin karşısına çıkmasının yanı sıra önerdiği rakamların 18 ay için geçerli olmasında da diretiyor. İşçiler ise yükselen enflasyon karşısında oluşan kayıplarının telafisi ile pandemi koşullarının da olumsuz etkilerini giderebilecek bir sözleşme için mücadele ediyorlar. Belediye yönetimi, işçilerin karşısına SODEMSEN (Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası) adıyla bir patron sendikası dikmiş durumda ve KHK nedeniyle üç yıldır %4’lere mahkum edilerek koşulları kötüleşmiş işçilerin kayıplarını telafi etmek yerine, “halkın parasını” koruduğunu iddia ederek Maltepe halkını grevci işçilere karşı kışkırtıyor. Oysa Maltepe halkı, ilçelerinin sokaklarını temizleyen, parklarının bakımını yapan, kreşlerde çocuklarına bakanların SODEMSEN veya belediye yönetimi değil, bugün greve çıkan işçiler olduğunun farkında ve grevci işçilerde kendi gerçeklerini görüyor.

Maltepe Belediyesi grevi, önümüzdeki günlerde Kartal ve Ataşehir belediyelerinde başlayacak grevlerle birlikte düşünüldüğünde, belediye hizmetlerinde çalışan işçilerin haklarını elde etmeleri ve en az bunun kadar önemlisi, sınıf düşmanlarına karşı yekvücut olabilmeleri için büyük önem taşıyor. Kadıköy Belediyesi grevinde sendikanın grev kırıcılığı yapması nedeniyle kaçırılan bu şans, bu üç ilçede yakalanırsa, belediye emekçileri mücadeleden galip gelebilir. Maltepe işçilerinin mücadelesi sürüyor ve işçiler haklarını alana dek sürecek. Gerçek gazetesi olarak biz de grevci Maltepe Belediyesi işçilerinin grevini sahipleniyor ve destekliyoruz. Yaşasın belediye emekçilerinin onurlu mücadelesi!