İftiralara ve baskılara karşı Hebo Yapı direnişi mücadeleyi büyütüyor!

İftiralara ve baskılara karşı Hebo Yapı direnişi mücadeleyi büyütüyor!

Kocaeli Şekerpınar'da bulunan Hebo Yapı fabrikası işçileri yıllarca verdikleri emeklerinin karşılıklarını alamadıkları için, gün geçtikçe sermayesini büyüten patronlarına karşı örgütlenmeye karar verdi. Yıllarca asgari ücrete çalıştırılmak yetmiyormuş gibi bir de iş cinayetleriyle karşı karşıya kalan Hebo işçilerinin Hak-İş konfederasyonuna bağlı Özçelik-İş sendikası üyelikleri 12 Ağustos 2021 tarihinde yetki onayı gelerek resmileşti.

İşçiler tüm örgütlenme sürecinde patron ve patronun elemanları tarafından baskı ve tehditlerle karşı karşıya kaldı. Hatta Hebo Yapı'nın bağlı olduğu Hekim Holding sahibi Öner Hekim isimli patron bizzat fabrikaya gelip işçileri sendikal örgütlenmeleri hakkında tehdit etti. Patron 11 Ağustos'ta 2 öncü işçiyi istifa etmeleri için ikna etmek istedi, onları genel merkeze getirtti. İşçiler baskılara karşı mücadelelerinde kararlı olduklarından patron 2 öncü işçiyi 25/2'den, aile üyelerine hakaret ettikleri gerekçesiyle işten attı. Sendika ve işçiler hukuka aykırı şekilde işten atılan arkadaşlarına sahip çıkmak için fabrika önünde buluştu. 3 işçi daha, bu sefer telefonlarına gelen mesaj yoluyla işten atıldıklarını öğrendi. Bir gün sonra ise fabrikaya mesaiye giden 3 işçi kapıdan geri çevrildi, mesaiye başlamadan önce kovuldukları haberini aldılar. Toplamda 8 işçi sendikalı oldukları için, yıllarca emek verdikleri fabrikalarından tazminatsız bir şekilde iftiralarla işten çıkarıldı.

Tüm bu hukuksuzluğa karşı, atılan işçiler fabrika önünde direniş çadırlarını kurdular. Bu onurlu direnişin 17. günü olan 27 Ağustos Cuma günü Hebo işçileri ve Özçelik-İş sendikası temsilcileri, Hekim Holding'in İstanbul Güzelyalı'daki yönetim binası önünde eylem yaptı. Yoldan geçen araçların kornalarıyla destek verdiği, büyük bir dayanışma coşkusu ile gerçekleşen bu eyleme Devrimci İşçi Partisi de katıldı. Hebo işçileri “Hekim Holding şirketlerinin olduğu her yer artık bizim için direniş alanıdır!” dediler. 150'ye yakın ülkeye ihracat yapan bu zengin şirketin hak gasbını her alanda teşhir edeceklerini bildirdiler.

Yaşasın Hebo Yapı direnişi!

Yaşasın işçilerin birliği!

Kahrolsun işçi ve emekçi düşmanları!