Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut’a ve tüm inşaat işçilerine özgürlük!

Tutuklanan Özgür Karabulut ve inşaat işçilerine özgürlük

3. Havalimanı inşaatında çalışan işçileri isyan ettiren koşulları düzeltmek yerine işçilerin sesini bastırmaya çalışan iktidar, toplamda 33 inşaat işçisi ile birlikte Dev Yapı-İş sendikası genel başkanı Özgür Karabulut’u da tutuklattı. 4 Ekim günü DİSK Genel Merkezi’nin önünde jandarma tarafından gözaltına alınan Karabulut bir gün sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AKP iktidarı sadece işçileri susturmakla kalmıyor aynı zamanda inşaatı 29 Ekim’e kadar yetiştirmek için müteahhitlere işçileri köle gibi çalıştırma serbestliği tanıyor. Jandarma ve polisin havalimanında fiilen uyguladığı sıkıyönetim kölelik koşullarının devamını sağlıyor. Tutuklanan sendika başkanı Özgür Karabulut işte bu koşullar altında inşaat işçilerinin haklarını savunmaya çalışan bir sendikacıydı. Patronların ve iktidarın alıştığı türden masa başında işçiyi satan sendikacılardan değildi, şantiyelerde işçiyle birlikte omuz omuza mücadele veriyordu.

Bu mücadelesinin bedelini cezaevine girerek ödedi. Şimdi yine kendisinden önce tutuklanan işçilerle birlikte dört duvar arasında mücadeleye devam edecektir. İşçi sınıfı Özgür Karabulut’a ve inşaat işçilerine sahip çıkmalıdır.

Dev Yapı-İş ve inşaat işçileri yalnız değildir!

Özgür Karabulut ve tüm tutuklu inşaat işçileri derhal serbest bırakılmalıdır!

Havalimanı inşaatındaki sıkıyönetime, angaryaya, zorla çalıştırmaya son!

İnşaat işçilerinin taleplerinin karşılanması için şantiyede işçi denetimi!