Aliağa’da altı yıl aradan sonra Emek ve Barış Şenliği

Aliağa’da altı yıl aradan sonra Emek ve Barış Şenliği

İzmir’in Aliağa ilçesinde, 2014 yılında belediye başkanı olarak seçilen MHP’li Serkan Acar tarafından kaldırılıncaya kadar, her yıl Emek ve Barış Şenlikleri düzenlenirdi. Altı yıl aradan sonra, 20-21 Eylül tarihlerinde Emek ve Barış Şenliği yeniden gerçekleşti.

Şenlik, önceki yıllardan farklı olarak bu yıl, teknolojik gelişmeler bahane edilerek Aliağa Belediyesinden atılan, buna karşılık çadır kurarak direnişe geçen, çeşitli eylem ve basın açıklamalarıyla mücadelelerini sürdüren belediye işçilerine destek amacıyla yapıldı. İşçilerin direnişlerinin 127. ve 128. günlerinde, Aliağa Emek ve Demokrasi Bileşenleri ile DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve İzmir Barosu’nun düzenlediği etkinlik iki gün sürdü. Şenlik programında paneller, şiir ve müzik dinletileri, tiyatro gösterileri ve konserler yer aldı. Panellerde ekonomik krize karşı işçilerin ve emekçilerin çözümleri tartışıldı. Bu panellere, atılan belediye işçilerinin yanı sıra TÜPRAŞ, PETKİM, Demir Çelik işçileri ve Aliağa halkı da katıldı.

Şenliğin, atılan belediye işçilerinin direniş çadırının bulunduğu Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşmesi direnişi tüm Aliağa halkı ve kamuoyu nezdinde bir kez daha görünür kıldı. Devrimci İşçi Partisi olarak katıldığımız ve işçilerle dayanışma gösterdiğimiz etkinlikte Gerçek gazetesini Aliağa emekçi halkına ulaştırdık.