Uludağ Üniversitesi Forumu: Roboski halkı yalnız değildir!

Uludağ Üniversitesi Forumu 7 Kasım Perşembe günü, Roboski’de katledilen 34 canımız için Bursa adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

 Roboski’de devlet tarafından katledilen 34 kardeşimizin ailelerinin henüz acısı dinmeden bir darbe de mahkemeden geldi. Mahkeme ailelerin para cezasıyla çarptırılması kararını aldı. Bunun üzerine Uludağ Üniversitesi Forumu Roboski ailelerine destek olmak ve yalnız olmadıklarını göstermek amacıyla Bursa adliyesi önünde bir basın açıklaması ve akabinde oturma eylemi gerçekleştirdiler. Forumun Roboski katliamını kınadığı basın açıklamasınd şunlar söylendi:

‘’Yaklaşık iki yıl evvel Şırnak Uludere’nin Roboski yani Ortasu köyünde ikamet eden 34 kardeşimiz, tek geçim yolu olan sınır ticaretini yaparken, söz de terörist sanılarak, hunharca katledildi. Katliamın ardından devlet, katillere has bir duruşla önce para ile surturma yoluna gitmiş, fakat ailelerin onurlu duruşuyla bertaraf edilmiştir. Fakat bu onurlu duruşları, iktidar erki tarafından sınırı ihlal etmek suçu ile bugün cezalandırılmak isteniyor! Acılı ailelere mahkeme kararı sonucu para cezası kesildi ve bunu kabul etmiyoruz!

Katledilen kardeşlerimiz artık bizim gibi aileleri ve sevdikleriyle beraber değil. Cesetleri katır sırtında taşındı. Aileleri geçen süre içinde tüm sevinçlerini de mezara gömdü!

Sizlere soruyoruz! Suçu ne olursa olsun bu yapılanlar hak mıdır? 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde kaç hortumcu bombalandı ya da kaç katil hata kurşunuyla vuruldu? Bizler diyoruz ki; kardeşlerimizin kanı yerde kalmayacak! Katiller hesap verene kadar adeletin peşini bırakmayacağız! Roboski halkı yalnız değildir!’’