Sivas katliamının 26. yılında İstanbul İkitelli’de yürüyüş: Unutma! Hatırla! Örgütlen ve mücadele et!

Sivas katliamının 26. yıldönümünde İstanbul İkitelli’de  Dersim Derneklerinin çağrısıyla 30 Haziran Pazar günü saat 20:00’de Cem evi önünde toplanmak üzere bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşe İkitelli halkının yanı sıra siyasi partiler, dernekler ve Devrimci İşçi Partisi olarak biz de katıldık. “Kahrolsun ırkçılık mezhepçilik, yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği”, “Hepsi oradaydı! Unutma! Hatırla! Örgütlen ve mücadele et!” yazılı dövizlerimizle yürüyüş kolundaki yerimizi aldık.

Yürüyüş boyunca önceki akşam Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Suriyelilere yönelik gerçekleştirilen linç girişimi kınandı. Yapılan saldırılara karşı dikkatli olunması, İkitelli halkının bu saldırıların karşısında olması ve yeni Sivas’ların yaşanmaması için hep birlikte mücadele edilmesi gerektiği söylendi.

Yürüyüşte “Sivas’ı unutma unutturma!”, “Sivas’ı yakanlar AKP’yi kuranlar!”, “Katillerden hesabı emekçiler soracak!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları atıldı.

Uzun yürüyüşün ardından Ali İsmail Korkmaz Parkı’nda etkinlik başladı. Program, Sivas’ta yaşamını yitiren aydın ve sanatçılar için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından basın açıklaması okundu ve Semah gösterisi yapıldı. Sivas katliamında kaybettiklerimiz için türküler yakıldı.

Etkinlik Grup Yorum’un Sivas üzerine yazılmış türküleri seslendirmesinin ardından son buldu.