ODTÜ emekçileri direniş çadırını kuruyor



Eğitim-Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi örgütlenme sekreteri yoldaşımız araştırma görevlisi Mert Kükrer ve Şube Denetleme Kurulu üyesi teknisyen Barış Çelik işten atma tehdidi ile karşı karşıya. Her iki çalışanın da dosyaları kamu görevinden çıkarma talebiyle ODTÜ tarafından YÖK’e gönderildi. Üç önde gelen sendika üyesi ise eğitim öğretimi engelleme suçlaması ile ODTÜ’nün verebileceği en yüksek ceza olan kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına çarptırıldı. Sitemizde daha önce konuyla ilgili bir haber yayımlanmıştı (http://gercekgazetesi.net/isci-hareketi/odtude-sendikal-mucadelenin-onculerine-ceza-yagmuru-iki-calisanin-isine-disiplin).

ODTÜ emekçileri bu soruşturma saldırısını göğüslemek üzere 23 Haziran Salı günü direniş çadırını Rektörlük önüne kurarak 7 gün 24 saat sürecek bir eylemlilik süreci başlatacaklar. Eğitim-Sen’in yaptığı çağrıyı aşağıda okurlarımızın bilgisine sunuyor herkesi direnen ODTÜ emekçilerinin mücadelesine omuz vermeye çağırıyoruz. Tayyip Erdoğan'ın 2012 yılındaki ODTÜ çıkarması, Gezi ile başlayan halk isyanı, ODTÜ yol eylemleri, Berkin Elvan boykotu, Soma grevi ve 12 Eylül’den bu yana üniversitelerde yaşanan en büyük emekçi eylemi olma özelliği taşıyan üç günlük ODTÜ promosyon grevinin ardından bir kere daha ODTÜ’yü savunmaya!

 

Haksızlığa ve Hukuksuzluğa Son, Soruşturmalar Geri Çekilsin!

Direniş Çadırımızı Rektörlük Önüne Kuruyoruz!

Geçtiğimiz Aralık ayında maaş promosyon ihalesi sürecinde üç gün boyunca üniversitede hayatı durduran bir grev yaşanmıştı. 12 Eylül’den bu yana üniversitelerde yaşanan en büyük emekçi eylemi olma özelliği taşıyan ODTÜ grevinin ardından sendikamızın işyeri temsilcisi önce asistan olarak çalıştığı işyerinde bir profesör tarafından darp edilmiş ardından da sudan sebeplerle işten çıkarılmıştı. Şimdi de disiplin soruşturmaları ile önemli bir mücadele deneyimi ortaya koyan ODTÜ emekçilerini sindirmeye çalışıyorlar.

Eğitim-Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi örgütlenme sekreteri araştırma görevlisi Mert Kükrer ve Şube Denetleme Kurulu üyesi teknisyen Barış Çelik işten atılma tehdidi ile karşı karşıya! Her iki çalışanın da dosyaları kamu görevinden çıkarma talebiyle ODTÜ yönetimi tarafından YÖK’e gönderildi. Üç üyemiz ise eğitim öğretimi engelleme suçlaması ile ODTÜ’nün verebileceği en yüksek ceza olan kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına çarptırıldı. Asgari hukuk kurallarının bile işletilmediği soruşturmalar ise, alınan kararların ODTÜ emekçilerinin sesini bastırmaya yönelik bir hamle olduğunu göstermektedir. Bu kararların tam da ODTÜ tarihinde görülmüş en büyük grev ve eylemlilikler sonrası gerçekleşmesi manidardır. Berkin Elvan boykotu, Soma grevi, emekçilerin şikâyet ve taleplerini dile getirdikleri sandık eylemi ve nice eylem, etkinlik yalnızca AKP iktidarını değil ODTÜ yönetimini de rahatsız etmiş, adeta bir engizisyon mahkemesine dönüştürmüştür. Bugün ODTÜ geleneğini bankalarla, şirketlerle, hatta bu örnekte görüldüğü üzere YÖK ve iktidar ile kol kola giren yönetim değil mücadele içindeki ODTÜ çalışanları ve ODTÜ öğrencileri temsil etmektedir.

Baskılarla, hukuksuz soruşturmalarla, ODTÜ emekçilerinin hak arama mücadelesi sindirilmeye çalışılıyor! Cezalandırılmak istenen, insanca ve güvenceli çalışma koşulları talebini yükselten, üniversite yönetiminde söz hakkı isteyen tüm ODTÜ emekçileridir! Toplumsal mücadelenin önemli taşlarından olan ODTÜ’de emekçileri sindirmek hedefiyle sendikal faaliyetin baskı altına alınmasına karşı herkesi dayanışma içinde bulunmaya davet ediyoruz.

 

GÜN ve SAAT: 23 HAZİRAN 2015 Salı - 12.00

YER: REKTÖRLÜK ÖNÜ

 

GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZDİR!