MSGSÜ öğrencileri faşist provokasyona geçit vermedi

3 Mayıs Perşembe günü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bomonti Kampüsü’nde Türkçülük Günü bahanesiyle bir kısmı okulun öğrencisi olmayan faşist bir güruh provokasyon girişiminde bulundu. Faşist çete okulda polis ve özel güvenlik koruması altında bildiri dağıtmak ve okulun bahçesinde etkinlik yapmak istedi. Provokasyona tepki gösteren üniversite öğrencilerine küfürlerle, tehditlerle saldırdı. 

MSGSÜ öğrencileri ise “Mimar Sinan faşizme mezar olacak!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Faşizm dışarı, bilim içeri!”, “Faşizm dışarı, sanat içeri!” sloganlarıyla faşist çetenin faaliyetlerini engelledi. Polis ve özel güvenlik faşist güruhun önüne set çekerek onları korumaya yeltendi, sloganlarla ve alkışlarla tepki gösteren öğrencileri ise müdahale etmek ve gözaltına almakla tehdit etti.

Öğrenciler, daha önce defalarca okulun öğrencilerine saldıran, kampüste terör estiren faşist çete okuldan çıkana kadar dağılmayarak, sloganlarla ve alkışlarla etkinlik yapmalarını engellemeye devam etti. Faşist çete, okula girdikleri gibi, polis ve özel güvenlik korumasında dışarı çıkmak zorunda kaldı.    

MSGSÜ öğrencilerinin 3 Mayıs günü okulda yaşananlara dair açıklamasını da aşağıda paylaşıyoruz:

Bugün okulumuzda yaşananlara dair açıklama:

Bugün 3 Mayıs Türkçülük Günü bahanesiyle okulumuzda bir provokasyona girişildi. Geçen sene de olduğu gibi küfürlerle nefret saçarak bir araya gelen bir grup, Bomonti Kampüsü bahçesinde üniversitelilere saldırdı. Biz Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri olarak bu grubun kim olduğunu ve neyi amaçladığını açıklama zorunluluğu hissediyoruz. Bu güruh üniversitelerde tarihleri boyunca provokasyon amacıyla bulunmuştur. Bilime, sanata ve özgürlüğe düşmandırlar. Bunlar barışı ve bilimi savunan akademisyenlere soda şişeleriyle saldıranlardır. Bunlar 6. filoyu denize dökenlere karşı emperyalizmin bekçiliğini yapanlardır. Bunlar üniversiteleri rant uğruna bölmeye çalışanlar, ağızlarında küfürler ve nefret söylemleriyle kadınlara saldıranlardır. 

Bugün yaşananlar iki karşıt görüşlü grubun çatışması değildir. Üniversiteyi savunan gençliğin, bilim ve sanat düşmanlarıyla, faşizmle olan mücadelesidir. Bugün provokasyon niyetiyle polis eşliğinde planlı bir şekilde okulumuza saldıranlar yine o polislerin eşliğinde kampüsü terk etmek zorunda kalmıştır. Bugün yaşananlar biz MSGSÜ öğrencilerinin üniversite düşmanlarını okulumuzdan kovmamızla son bulmuştur. Faşizme karşı mücadelemiz de böyle son bulacak. Bu memleket bizimdir, faşist çetelere bırakmayız!

MSGSÜ ÖĞRENCİLERİ