İzmir’de emperyalist ABD ve Siyonist İsrail’in katliamı protesto edildi

Emperyalist ABD’nin 14 Mayıs 2018 tarihinde İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması neticesinde protesto eylemleri gerçekleştiren Filistin halkı, Siyonist İsrail tarafından katliama uğradı. Bu katliam Türkiye’nin birçok yerinde yapılan eylemlerle protesto edildi.

İzmir’de de Emek ve Demokrasi Güçleri, işgalci İsrail devletinin Filistin halkına yönelik katliam politikasını protesto etmek için 15 Mayıs saat 18:30’da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına Emek ve Demokrasi bileşenleri dışında birçok siyasi kurum ve sivil toplum kuruluşları da katıldı.

Basın açıklamasını Emek ve Demokrasi güçleri adına Ulaş Yasa okudu. Yasa açıklamasında, “ABD ve İsrail’in emperyalist amaçları uğruna Kudüs’ü iç politika malzemesi yapmaları, çözüm yerine çözümsüzlüğü, barış içinde bir arada yaşam yerine çatışma ve kaosu derinleştirmektedir. Şiddet ve insanlık dışı uygulamalar derhal sonlandırılmalı, İsrail işgal ettiği topraklardan çekilmeli ve Filistinli mültecilerin kendi topraklarına geri dönüş hakkına saygı göstermelidir” ifadelerine yer verdi. Basın açıklaması boyunca “Filistin halkı yalnız değildir, zafer direnen Filistin’in olacak”, “Nehirden denize özgür Filistin”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filoyu unutmayın” sloganları atıldı.