İstibdad, Çorlu Kadın Platformu’nun 8 Mart açıklamasına saldırdı

Çorlu Kadın Platformu, 8 Mart için Heykel Meydanı’nda miting çağrısı yapmıştı. 4 Mart Pazar günü yapılması planlanan miting Çorlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Ancak Çorlu Kadın Platformu hem yasağı protesto etmek hem de kadınların taleplerini yükseltmek için Heykel Meydan’ında basın açıklaması yapmaya karar verdi. Çorlu kaymakamlığının kadın ve emekçi düşmanı erkek egemen tavrı kendisini polis saldırısı şeklinde gösterdi. Kadınlar daha toplanmadan polisler saldırdı ve 8 kişi gözaltına alındı.

Çorlu Kadın Platformu ile DİP’in de aralarında bulunduğu kurumlar gözaltıların tutulduğu polis merkezine giderek gözaltıların serbest bırakılmasını talep ettiler. Gözaltına alınan kadınlar hastaneden karakola getirilirken, bekleyenlerle alkışlarla protesto etti. Kadınlar da slogan atarak karşılık verdiler.

Kadın emekçilerin yoğunlukla yaşadığı ve büyük sorunlar yaşadığı bir bölgede mücadele eden DİP’li Kadınların da bileşeni olduğu Çorlu Kadın Platformu’nun yasaklanan 8 Mart çağrısında öne çıkardığı talepler şunlardı:

-8 Mart ücretli izin günü olsun!

-Çocukların bakımı sadece kadınların omuzlarına yüklenemez! Kadınlarla eşit süreli, ücretli ve devredilemez babalık izni! Her işyerine kreş!

- Kadınların geceleri şiddetten korunabilmeleri için sokaklar iyi aydınlatılsın, kamu ulaşımı yaygınlaştırılsın! Fabrikalara, işyerlerine personel servisi zorunluluğu getirilsin!

- Kadınlara karşı taciz, tecavüz, cinayet suçlarını işleyenlerde iyi hal ve tahrik indirimlerine son verilsin! Kadınlara yönelik suçlara ağırlaştırılmış caydırıcı cezalar uygulansın!

- Şiddete karşı özsavunma hakkını kullanan kadınlar yargılanamaz! Özsavunma yaptığı için tutuklanan, hüküm giyen tüm kadınlar serbest bırakılsın!