İstanbul Üniversitesi'nde Barış Haftası

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, 10 Ekim günü Ankara’da düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne DAİŞ tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu yitirdiklerimizin anısına 19-23 Ekim haftasını okullarında Barış Haftası ilan etti. Öğrenciler, bu hafta boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Barış Haftası’nın ilk günü toplanan öğrenciler katliamda yitirdiklerimizin isimlerini okulun bahçesinde bulunan ağaç dallarına astılar. Ardından bir grup öğrenci tarafından katliama ilişkin bir mizansen gerçekleştirildi. İkinci gün bahçede şiir okundu ve duvarlara asılmış boş kağıtlara barış ile ilgili şiirler yazıldı. Merkez Kampüs'te ve Edebiyat Fakültesi’nde sinema gösterimi gerçekleştirildi. Avcılar Kampüsü’nde ise taziye çadırı kuran öğrencilere faşist çeteler ve polis saldırdı. Polis sekiz öğrenciyi gözaltına aldı. Üçüncü gün akademisyenler ve öğrenciler birlikte Barış üzerine bir ders işlediler. Ankara katliamı ve barış üzerine bir tartışma yapıldı. 

Barış Haftası’nın dördüncü ve son günü öğrenciler, Ankara’da ve Suruç’ta yitirdiklerimiz için fidan dikmek istedi. Polis ve ÖGB fidan dikilmesini engellemeye çalıştı. Merkez kampüste tüm engellere rağmen öğrenciler fidanları diktiler. Ardından ölenlerin anısına saygı duruşu gerçekleşti. Bu sırada Avcılar Kampüsü’nde ise faşist çeteler, ÖGB ve polis bir kez daha öğrencilere saldırdı. Polis 12 öğrenciyi gözaltına aldı.

Çeşitli engellemelere, baskılara ve yer yer saldırılara rağmen gerçekleştirilen Barış Haftası etkinlikleri, mücadelenin devam ettirilmesi şiarıyla son buldu.