İstanbul Üniversitesi bir kez daha "Raşit Tükel" dedi

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, üniversitede yapılan oylamada 300 oy farkla ilk sırayı alan Prof. Dr. Raşit Tükel yerine AKP yanlısı Prof. Dr. Mahmut Ak'ın rektörlüğe atanması üzerine 6 Nisan’da Beyazıt Kampüsü'nde bir forum düzenledi. Foruma öğrencilerin yanı sıra akademisyenler, aydınlar, milletvekilleri ve direnişçi Dora Otel işçileri katıldı.

Forumda üniversitelerdeki  piyasacı, gerici eğitime karşı demokratik bilimsel üniversiteyi; sömürünün karşısında emeği savunan Raşit Tükel’in dışında bir rektörü tanımayacaklarını söyleyen öğrenciler, herkesi olayın takipçisi olmaya çağırdı. Forum bittikten sonra kitle yürüyüşe geçti. Yürüyüşte coşkulu bir şekilde "Benim rektörüm Raşit Tükel" ve "AKP defol üniversiteler bizimdir" sloganları atıldı. Ana kapının önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına başka üniversitelerden gelen öğrenciler de destek verdi.

Açıklamada,  üniversite iradesi hiçe sayılarak atanan Mahmut Ak'ın görevinden istifa etmesi ve Raşit Tükel'in kazandığı ve hak ettiği rektörlük makamına atanması istendi.