İstanbul Soma için yürüdü

16 Mayıs Soma mitingi öncesi, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla Taksim'de bir yürüyüş düzenlendi. Bine yakın kişinin katıldığı yürüyüşte, AKP ve katil sermayeden hesap sorma çağrısı yapıldı.

Saat 18.30'da Tünel'de başlayan yürüyüşe sosyalist örgütler ve sendikalar da katıldı. Devrimci İşçi Partisi İstanbul örgütünün de katılım gösterdiği yürüyüşte "madenler işçi denetimine, katil AKP-katil sermaye, ölümlere çözüm kamulaştırma, Soma-Şırnak-Ermenek katiller hesap verecek, kahrolsun işçi katilleri, katillerden hesabı emekçiler soracak, Soma'nın hesabı sorulacak" sloganları gür biçimde atıldı. Yürüyüşte katliamda hayatlarını kaybeden işçilerin isimlerinin yazılı olduğu dövizler de taşındı.

Devrimci İşçi Partisi, yürüyüşe flama ve dövizleriyle katıldı. DİP'liler en önde "Soma'yı unutma, tüm madenler işçi denetiminde kamulaştırılsın" dövizleriyle yürüdü. Atılan sloganlarda Soma'nın hesabının sorulması için işçi sınıfının mücadelesine yön verecek talepler öne çıkarıldı. "İşçi denetimi ve kamulaştırma" sloganları coşkuyla atıldı.

Ayrıca yürüyüşte Akdeniz Üniversite'sinde katil AKP polisinin Soma'yı anan öğrencilere saldırarak işkenceyle gözaltına alması protesto edildi, "baskılar bizi yıldıramaz" sloganıyla mücadele eden öğrenciler selamlandı.

Tünel'de başlayan yürüyüş, Galatasaray meydanında sona erdi. Kurumlar adına yapılan açıklamalardan sonra eylem sona erdi.