İstanbul İkitelli’de Gerçek gazetesi okur toplantısı: "NATO’dan çık, NATO’yu yık!"

İstanbul İkitelli’de Gerçek gazetesi okur toplantısı: "NATO’dan çık, NATO’yu yık!"

Devrimci İşçi Partisi, 26 Mart Cumartesi günü İstanbul İkitelli bürosunda işçi sınıfının siyasetinin emekçi halk ile buluştuğu, emekçi halkın kendi gündemini tartıştığı Gerçek gazetesi okur toplantılarının bir yenisini daha düzenledi.

İkitelli emekçi halkının ve farklı iş kollarından işçilerin katıldığı okur toplantısı Gerçek gazetesinin Mart sayısının sunumu ile başladı. Gerçek gazetesi Mart sayısının da başyazısı olan “NATO işçi sınıfımızın kanlısıdır! İşçi sınıfı NATO’nun yenilgisinden taraftır!” üzerine yapılan konuşma ile başlayan sunumda Savaş örgütü olan NATO’nun faaliyetleri dolayısıyla işçi sınıfının tam karşısında yer aldığı, işçi ve emekçilerin de NATO’nun taraf olduğu tüm koşullarda tereddüt etmeden karşısında tavır alması gerektiği vurgulandı. Fabrikadan haberler, işçi sendika, tarih, politika ve işçinin ekonomisi başlıklarında yer alan farklı yazılara dair anlatımlarla sunum devam etti.

Sunum sonrasında alınan sözler ve katkılar ile okur toplantısının tartışma kısmına geçildi. İlk olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü ile ilgili söz alan bir yoldaşımız, bu yıl 8 Mart’ta emekçi kadınların öncü rol oynadığını sınıf mücadelesinin yükseldiği bir dönemde gidildiğini vurguladı. Çorlu’dan toplantıya katılan bir emekçi Trakya bölgesinde yaşanan işçi direnişleri ve grevler ile ilgili son gelişmeleri ve deneyimleri aktarırken, zincir market çalışanı bir işçi ise sözde yapılan KDV indirimlerinin etiketlere yansımadığını ve her gün zamlı etiketlerin raflarda yerini aldığını belirtti. Ülkenin siyasi ve ekonomik gündemi, sosyalistlerin üzerine düşen görevler hakkında alınan sözler ve yapılan sohbet ardından etkinlik sona erdi.