İstanbul Beyazıt'ta YÖK protestosu

1981 yılında,  darbe hükümeti tarafından üniversiteleri kontrol altına almak için kurdurulan YÖK, o günden beri her yıl 6 Kasım günü tüm şehirlerde öğrenciler tarafından protesto edilmekte.Bu sene de, yıl boyunca mücadelelerini sürdüren öğrenciler, 6 Kasım günü Beyazıt Meydanı’nda buluşarak YÖK’ü ve hükümetin baskı politikalarını durdurmak için eylemdelerdi.

İstanbul Üniversitesi dışındaki üniversitelerden ve forumlardan gelen öğrenciler saat 13.30’da Laleli tramvay durağında buluştular. Ardından İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin de okul içinden toplu bir yürüyüşle dışarı çıkıp ana kitleye katılmasıyla yürüyüş başladı. Eylemci öğrenciler, Gezi ile başlayan halk isyanında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın maskesini takarak onu unutmadıklarını gösterdiler. Ayrıca yürüyüş boyunca halk isyanında hayatını kaybeden diğer şehitlerin de isimleri sayılarak onların uğruna hayatlarını verdikleri mücadelenin asla bırakılmayacağına söz verildi. Bu esnada kitle “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim”, “Gezi şehitleri ölümsüzdür” gibi sloganlar atıp marşlar okudu.

Meydana gelindiğinde, saygı duruşunun ardından konuşmalar yapıldı. Sık sık sloganlarla kesilen konuşmalardan en anlamlısını isyanda gözünü kaybeden Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Burak Ünveren adına, gene isyanda gözünü kaybeden öğrencisi Selim Poyraz yaptı. Ayrıca Antalya’daki 6 Kasım eylemindeki gözaltılar kınandı. Konuşmaların ardından coşkulu bir şekilde türküler söylendi, halaylar çekildi ve eylem sona erdi.