Hrant Dink’in katledilişinin 12. yılında İstanbul’da anma: Vazgeçmiyoruz ahparig!

Katledilişinin 12. yılında Agos Gazetesi genel yayın yönetmeni, sosyalist ve enternasyonalist gazeteci Hrant Dink’i binlerce insan andı. İstanbul’da saat 15.00’da başlayacak anma için Osmanbey’e çıkan tüm yolların kapatılmasına, metro seferlerinin iptal edilmesine rağmen Halaskargazi’de bulunan Agos Gazetesi’nin eski binasının önünde toplanan insanlar bir kez daha adalet talebini yükseltti. Gazetenin bulunduğu binaya “Adalet istiyoruz!”, “Vazgeçmiyoruz ahparig!”, “Hrant için adalet için!” pankartları asıldı.

Hrant’ın vurulduğu yerde anmaya katılanlar “Buradayız ahparig!”, “Öldür diyenler yargılansın!”, “Hepimiz Hrant’ız hepimiz Ermeniyiz!”, “Faşizme inat kardeşimsin Hrant!” sloganlarını attı. Devrimci İşçi Partililer anmada “Ne mutlu enternasyonalistim diyene!”, “Katillerden hesabı emekçiler soracak!”, “Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği!” yazan dövizleri taşıdı.

Anmada 1948 yılında gözaltında kaybedilen yazar Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali, Hrant Dink için bir konuşma yaptı. “Babamı ‘milli hislerle galeyana geldiği için’ öldürdüğünü söyleyen katilin, seni öldüren ve sonrasında bayrağın önünde poz veren katilden farkı yoktu.” diyerek Hrant’a seslenen Filiz Ali, ülkemizde devletin azmettirdiği çok sayıda cinayet olduğunu vurguladı. Sözlerini “Susmayanlar var, hâlâ buradayız, bir yere gitmiyoruz, vazgeçmiyoruz. Seni öldürdüklerinde henüz çocuk olanlar bugün burada, aramızda, öldürülmenizin peşine düşüyorlar, soru soruyorlar, susmuyorlar. Sizler, kaybettiğimiz bütün değerlerimiz, bize ocak ayazında bakarken, biz burada, her yıl gençleşen kalabalıklarla 'vazgeçmiyoruz' demeye devam ediyoruz. Umut burada. Bu topraklar, bu ülke bizim." diyerek bitirdi.