Havalimanı işçilerinin davasında ikinci duruşma yapıldı

duruşma

İstanbul 3. Havalimanı inşaatında çalışan işçilere “görevi yaptırmamak için direnme, iş ve çalışma hürriyetinin ihlali, kamu malına zarar verme, toplantı ve yürüyüşlere silah veya 23. maddede belirtilen aletlerle katılma” suçlamalarıyla Gaziosmanpaşa 14. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmış, ilk duruşması ise 5 Aralık 2018 tarihinde görülmüştü. İlk duruşmada tutuklu iken tahliyesine karar verilen işçilerin de katılımıyla yargılama 20 Mart Çarşamba günü ikinci duruşma ile devam etti.

Duruşma öncesinde yapılan basın açıklaması ile işçiler bir kez daha, asıl yargılanması gerekenin kendilerini insanlık dışı şartlarda çalışmaya zorlayan patronlar olduğunu vurguladılar. Herkesi bu davayı takip etmeye çağırdılar.

Basın açıklamasının ardından işçiler ve avukatlar duruşmanın yapılacağı adliye yemekhanesine geçtiler. Duruşmada ilk olarak önceki celse alınamayan, eksik kalan ifadeler tamamlandı. İşçilerden sonra avukatlar söz alarak işçiler hakkında uygulanan yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması talebini, işçilerin birçoğunun çalışmak için yurtdışına çıkmaları gerektiğini, inşaat işinden başka işlerde çalışamadıklarını, işçilerin ekmek parası kazanabilmeleri için bu yasağın kaldırılması gerektiğini ve zaten bu kararın suçlamalara göre ağır olduğunu belirterek ilettiler. Mahkemece bu talep kabul edilerek işçiler hakkında uygulanan yurtdışı çıkış yasağının kaldırılmasına karar verildi.

Eksik hususların tamamlanmasına dair kurulan bir dizi ara kararın ardından bir sonraki duruşma 26 Haziran saat 09:30’a ertelendi.