Enternasyonalist Dayanışma’ya para / disiplin cezası!

Kıbrıs'ta Enternasyonalist Dayanışma çatısı altında faaliyet sürdüren yoldaşlarımızın gönderdiği haberi dayanışma duygularımızla birlikte yayınlıyoruz.

2010 yılının 1 Eylül Barış gününden beridir, aktif olarak Kıbrıs’ta meydanlarda yerini alan devrimci Marksist “Enternasyonalist Dayanışma” çevresinin, 28 Ocak Genel Grevi’nden sonra Türkiye ve Avrupa’da yürüttüğü uluslararası Kıbrıs kampanyalarına Alman polisinden ceza geldi. 28 Ocak’ta dağıtılan “Dayanışma halkların zarafetidir!” başlıklı bildiride bir hafta içerisinde yapılacaklar özetlenmişti:

“Akdeniz, Mare Nostrum (Bizim Deniz) olma yolunda ilerlemektedir. Kıbrıs ise bu enternasyonal mücadelenin bir cephesidir. Daha önce UPS ve Tekel mücadelelerinin başarısı için Avrupa’da dayanışma örgütleyen sendikacılar ve gençler, şimdi de Kıbrıs’taki 2011 Ocak ayı eylemlilikleri, genel grev ve 28inde yapılacak mitingle dayanışmak amacıyla Berlin’de Türkiye Cumhuriyeti elçiliği önünde, 28 Ocak’ta (yani bugün) pankart açıp bildiri dağıtacaklardır.  Önümüzdeki hafta ise Münih’te “Bir sömürgede genel grev ” başlığı altında Kıbrıs’taki mücadeleyle dayanışma paneli ve gene Münih’te NATO Güvenlik Zirvesi’nde Kıbrıs için pankart açıp bildiri dağıtacaklardır.”

Panel yapıldı. 4-5 Şubat 2011 Münih’te düzenlenen NATO Güvenlik Konferansı’na karşı eylemlerde “NATO Kürdistan’dan ve Kıbrıs’tan Defol!” başlıklı bir bildiri dağıtıldı, pankart açıldı, yüründü... Berlin’de TC elçiliğine gidildi. Hatta  NATO Güvenlik Konferansı’na karşı yapılan konserde Enternasyonalist Dayanışma, Alman yoldaşların daveti üzerine pankartla sahneye çıktı; repçi yoldaşlar o anda, spontan bir Kıbrıs’la dayanışma şarkısı söylediler.

Olan oldu, aylar geçti. Hatta bu sürede, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Berlin, Viyana’da da Kıbrıs eylemleri oldu. Aylar geçti ve Alman Polisi, Münih’te zirvede açılan Türkçe, Yunanca, Almanca ve İngilizce dillerindeki pankarta 320 Euro ceza kesti! Sebebi ise, yürüyüş düzenine uymamak ve pankartı yan tutmak! İlla ki askeri düzenle yürünecek, illa ki disiplin, illa ki ceza...

Gözetim toplumunun geldiği noktayı görmek açısından anlamlı. Neoliberal güvenlik devletinin, yani polis devletinin kendi kendini ifşaa etmesi anlamına geliyor bu durum: Polis kamerasından tespit ettikleri militana kesilen ceza!

Avrupa Birliği’nin “demokrasi”sini hala konu edenlere ve AB’nin Kıbrıs’a çözüm olacağına hala inananlara bir ders daha, cezası bizim dersi sizin olsun...

Enternasyonalist Dayanışma - Lefkoşa