Bursa'da organize sanayi bölgelerinde afiş ve yazılama çalışması

Mayıs ayındaki büyük metal grevinin başladığı şehir olan Bursa'da, metal fabrikalarının yoğun olarak bulunduğu Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde (NOSAB) yazılama ve afiş çalışması yapıldı.

AKP'nin seçim vaadi olan asgari ücretin 1300 TL'ye çıkarılması tartışmasıyla birlikte  kıdem tazminatının fona devrilmesi yeniden gündeme geldi. Kaşıkla verip kepçeyle alan AKP hükümeti Kasım ayı seçimlerinden tek parti çıkmasıyla işçi sınıfının en önemli güvencesi olan kıdem tazminatına saldırmaya hazırlanıyor. Sermayenin ve hükümetin bu saldırısına karşı işçi sınıfının örgütlenip, önemli kazanımlarını savunması için Devrimci İşçi Partisi, Bursa'da metal fabrikalarının yoğun bulunduğu sanayi bölgelerinde yazılama ve afiş çalışması gerçekleştirdi.

Delphi, Karsan, Profil ve Presmetal gibi metal ve otomotiv sanayinin yoğun olduğu HOSAB bölgesinde ''İşçinin kıdemi genel grev sebebi'', ''Taşeron yasaklansın'' yazılamaları yapıldı. Organize sanayi bölgeleri dışında da işçilerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde ve işçi servisi güzergahlarında da Metal İşçisinin Sesi afişleri ile işçiler, sendikalı olmaya ve sendikaları denetlemeye çağrıldı.

Büyük metal grevinin fitilini ateşleyen Bursa'da, metal işçilerinin tüm işçi sınıfını hareketlendirdiğini ve sınıfın yeni bir döneme girdiğini söylüyor ve işçileri Devrimci İşçi Partisi saflarına çağırıyoruz. Önümüzdeki günlerde de kampanya çalışmalarımıza Bursa'da büyük bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz.