Bilecik’in emekçi halkından Emine Bulut eylemi

18 Ağustos’ta eski eşi tarafından vahşice katledilen Emine Bulut ve tüm kadınlar için Bilecik halkı 28 Ağustos günü eylem gerçekleştirdi.

Belediye çay bahçesi önünde kadına şiddete hayır ve son 10 yılda kadına şiddet oranı %1400 arttı yazılı pankartlarla basın açıklaması gerçekleştiren Bilecik halkı bütün kadın cinayetlerini lanetledi. 

Sosyal medya üzerinden örgütlenen eylemde halk kendi imkanlarıyla Emine Bulut’un boğazının kesildiği hali makyaj ve kostümlerle canlandırdı. Kitle adına basın açıklamasını gerçekleştiren emekçi kadın, daha önce katledilen Münevver Karabulut, Özgecan Aslan, Tuba Erkol ve Güldane Yırtıcı maskeleriyle onların ağzından “ölmek istemiyorum” diye haykırdı. Basın açıklamasında “Çocuklarımıza kadın ve erkeğin eşit olduğunu öğretmeliyiz” denildi. Son dönemde artan kadına şiddet ve kadın cinayetlerine karşı tepkileri dile getirmek ve buna kurban gidenlerin sesi olmak için toplanıldığı vurgulandı. 

5 yıl önce kızını kadın cinayetine kurban veren bir babaya da söz veren kitle iktidarın kadın düşmanı politikalarının son bulmasını talep ederek sık sık “yasalar yetmiyor ölümler bitmiyor” “kadınlar için adalet herkes için adalet” “Bilecik yürüyor mücadele büyüyor” sloganlarını attı. Kadınların sergilediği canlandırma ve skeç gösteriminin ardından eylem sonlandırıldı.