Basın açıklamasına davet: Mavi Marmara’yı unutma! Normalleşmeye hayır!

Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları

Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları hareketi, 31 Mayıs Pazartesi günü Mavi Marmara’nın 11. yıldönümünde tüm Filistin dostlarını İsrail konsolosluğu önünde yapacağı basın açıklamasına davet ediyor. Aşağıda Filistin Dostları’nın davet metnini sizlerle paylaşıyor, tüm okurlarımızı bu açıklamaya katılmaya davet ediyoruz:

Filistinde savaş sürüyor!

İsrail yıkılmadan,

Emperyalistler kovulmadan,

Emekçi halka hürriyet yok!

31 Mayıs 2010 tarihinde Siyonistlerin saldırısına uğrayan ve mürettebatından 10 kişi alçakça katledilen Mavi Marmara gemisi, emperyalizme ve Siyonizme karşı mücadele edenler için bir turnusol kağıdıdır. Bugün Filistinin yanında görünen istibdad rejimi, 2016 yılının Aralık ayında bir avuç doğalgaz için Mavi Marmara davasını düşürecek bir antlaşma imzalayarak İsrail ile işbirliğini yoğunlaştırmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Şeyh Cerraha yönelik Siyonist saldırılar ve Gazzenin İsrail tarafından bombalanması sırasında sert” tepki gösteren AKP hükümetinin aslında İsrail ile normalleşmenin ilk adımı olarak İsrail enerji bakanı Steinitzi Haziranda Türkiyeye çağırdığı anlaşılmış, istibdad rejimi bir kez daha suçüstü yakalanmıştı.

Emperyalizm ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları olarak, Mavi Marmara katliamının 11. yıldönümünde hem Siyonist İsraili hem de onun açık ve gizli dostlarını telin etmek üzere İstanbulda bulunan İsrail Konsolosluğu önünde toplanıyor, Filistin halkının tüm dostlarını basın açıklamamıza davet ediyoruz.

Yer: İstanbul İsrail Konsolosluğu önü

Tarih: 31 Mayıs 2021 Saat: 12:30