Avcılar Belediyesi taşeron işçilerinden iş bırakma eylemi

Avcılar Belediyesi’nde temizlik işçileri sendikalaştıktan sonra, sendikaya üye olan 32 işçi çeşitli bahanelerle işten çıkarılmış, işten çıkarılan işçiler belediye önünde çadır kurup direnişe geçmişlerdi.

Avcılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde taşeron çalışan 200’ün üzerinde işçi, uzun süreden beri devam eden keyfi işten çıkarmalara, maaşlarının zamanında ve tam olarak yatmamasına ve kötü çalışma koşullarına maruz kaldıktan sonra Belediye-İş sendikasında örgütlendi ve sendika 20 Mayıs günü Avcılar Belediyesi’nde yetkiyi aldıktan hemen sonra üç işçinin daha keyfi bir şekilde işine son verilmesinin ardından iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler. Belediye önünde direnişteki işçilerin ve sonradan gelen mesailerdeki işçilerin de eyleme katılımıyla coşkulu bir şekilde eylem devam etti.

Belediye başkanının mücadelelerine duyarsız kalmasına karşı ve işten atılan arkadaşlarının geri alınması için direnişi sürdüreceklerini belirten işçiler, sabaha kadar iş yerlerini terketmeme eylemi gerçekleştiriyorlar.