Antalya'da kölelik düzenine karşı 15-16 Haziran ruhuyla direniş

Türkiye tarihinin en büyük işçi eylemlerinden biri olan 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi, 46. yılında Antalya’da da unutulmadı. DİSK Antalya Şubesi’nin çağrısıyla Antalya’nın merkez Muratpaşa ilçesinde bulunan Attalos Heykeli önünde basın açıklamalı eylem gerçekleştirildi. 18:30’da gerçekleşen eylemde “Köleliğe teslim olmayacağız” yazılı pankart açıldı.

Basın açıklaması öncesinde günün anlam ve önemini anlatan kısa bir konuşma yapıldı. Ardından basın açıklamasını okumak üzere DİSK Antalya Temsilcisi Cemal Aybar megafonu aldı. Basın açıklaması sık sık atılan sloganlar eşliğinde sürdü. Basın açıklamasında; “15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi; haklarımızı nasıl kazanacağımızı ve koruyacağımızı Türkiye işçi sınıfına gösteren bir derstir. Bu dersin konusu bellidir: ‘Direnmek, direnmek, direnmektir!’. Bugün tam 46 yıl sonra, 15-16 Haziran’ın direniş ruhuna her zamankinden çok ihtiyacımız var. Çünkü işçilere karşı büyük bir savaş ilan edilmiş durumda. Dayatılmak istenen taşeron sistemine de, kiralık işçi simsarlığına da, kıdem tazminatının fona devredilmesine de karşıyız ve buna dur diyoruz!” denildi.

Basın açıklaması sırasında ve sonrasında eyleme katılan kitle “Yaşasın örgütlü mücadelemiz!”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!”, “Direne direne kazanacağız!”, “Savaşa değil, emekçiye bütçe!” ve “Yaşasın sınıf dayanışması!” sloganlarını attı. Sloganların ardından basın açıklamasına katılanlara teşekkür edilerek eylem sona erdi.