Antalya Direniş Forumu’ndan Taksim’e destek yürüyüşü

8 Temmuz günü Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla tekrar Gezi Parkı için alana çıkan kitlelere yönelik polis saldırısı ve yapılan gözaltılar Antalya Direniş Forumu tarafından yürüyüşle protesto edildi.

6 Temmuz’da Taksim Dayanışması’nın çağrısı ile insanlar Gezi Parkı’na davet edilmişti. Bu çağrıya destek verip Taksim’de alana çıkan kitleye polis biber gazıyla, kimyasal su ve plastik mermilerle saldırmıştı. Bunun üzerine Taksim Dayanışması 8 Temmuz günü tekrar Gezi Parkı için direnişçileri alana çağırdı ve iki gün önce yapılan müdahalenin aynısı yine tekrarlandı. Polis tarafından yapılan müdahale ile Taksim Dayanışması Yürütmesi içinden ve demokratik kitle örgütlerinden temsilciler gözaltına alındı. Tüm bu saldırıyı ve gözaltıları protesto etmek için Antalya Direniş Forumu forum etkinliğini iptal edip, Güllük Caddesi üzerinden bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yapılan yürüyüş sonrasında Cumhuriyet Meydanı’na gelen forumcular burada oturma eylemi gerçekleştirdi.

Yürüyüş ve oturma eylemi sırasında sık sık “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz.”, “Her yer Taksim, her yer direniş.”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam.”, “Diren Taksim, Antalya yanında.”, “Gezi tutsakları, serbest bırakılsın” sloganları atıldı. Atılan sloganlar ve dinlenen direniş şarkıları ile eylem sonlandırıldı.

 Antalya Direniş Forumu 10 Temmuz 2013 Çarşamba günü 100.Yıl Aydın Kanza Parkı’nda direnişe forumlarla devam ediyor.