Alınteri gasp edilen FZK işçileri direnişte

Alınteri gasp edilen FZK işçilerinin mücadelesine omuz verelim

Gebze’de bulunan Ziraat Katılım Bankası ortaklı FZK Mühendislik fabrikasında 60 dan fazla işçi tazminatlarını alamadan işten atıldı. Patron paravan bir şirket aracılığıyla, işçileri kadrodan çıkarıp farklı bir şirkette çalıştıklarını göstererek, işçilerin tazminatlarını gasp etti. Bunun sonucunda işçiler fabrika önünde direnişe geçti. Pandemi döneminde işten atmanın yasak olduğu iddia edilmesine rağmen FZK işçilerinin yaşadıkları bunun tam tersini gösteriyor.

Patronun işten atmasına karşı atılan işçiler, Hak-İş’e bağlı Çelik-İş sendikasında örgütlenerek hem tazminatlarını hem de işlerini geri alarak içeriye sendikalarıyla birlikte girmekte kararlı olduklarını söylüyorlar. İşçiler, senelerdir asgari ücretin biraz üzerinde çalışarak zaten sömürüldüklerini ve bunun sonucunda bir de birikmiş tazminatlarını alamadan kovulduklarını belirtirken, patronun herhangi bir açıklama dahi yapmadığını vurguladılar.  Ayrıca işçiler dışarıda direniş sürerken patronun kapı önündeki direnişi ve sendikal birliği kırmak için fabrikaya yeni işçiler aldığını belirtiyorlar.

Direnişlerinin 30. gününde patronla görüşmelerin devam ettiğini söyleyen işçiler, işleri ve hakları için mücadelelerini büyüteceklerini belirtti. Devrimci İşçi Partisi ve Gerçek Gazetesi olarak ziyaret ederek desteklerimizi sunduğumuz FZK işçilerinin ekmek ve hürriyet mücadelesine tüm işçileri ve emekçi halkımızı ortak olmaya çağırıyoruz.

İşçilerin, emekçilerin din, dil, memleket hatta futbol takımı üzerinden bile bölünerek birbirine düşman edilmek istendiği günümüzde, FZK işçileri bir gerçeği bizlere gösteriyorlar. Tüm farklılıklar bir yana sorunlarımız ortaktır. Çözüm ise sendikalı, sendikasız ayrımı olmadan, şu ya da bu sendika demeden, hep birlikte vereceğimiz mücadelededir.

Gün ayrı gayrı yok birleşik işçi cephesi var deme günüdür!  

FZK işçisi yalnız değildir!

İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!