Adana'da yoğun yağmur altında yükselen ses: Laiklikten de iş güvencemizden de vazgeçmiyoruz

KESK'in laik eğitim ve laik yaşam için, iş güvencesinin gaspına, baskı ve sürgünlere karşı 28-29 Mayıs tarihlerinde düzenlediği bölge mitinglerinden Adana mitingi 28 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirildi.

KESK'in çağrısıyla saat 16:00'da Mimar Sinan'da buluşan emekçiler buradan sloganlarla Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü. Devrimci İşçi Partisi de "İşçiye iş güvencesi, kamu emekçisine grevli toplu sözleşme" pankartı ile yürüyüşte yerini aldı. Yürüyüş boyunca sık sık "Fabrikalar bankalar devletin, devlet işçinin!", "Barış istemek yetmez, AKP'yi yenmeden bu savaş bitmez!", "Laiklik için işçi iktidarı", "İşçinin kıdemi genel grev sebebi!" sloganları DİP kortejinden yükseldi. Zonguldak'taki maden işçilerinin direnişi "Maden işçisi direnişin simgesi!", "Madenler işçi denetimine!", "İşçinin çözümü kamulaştırma" sloganları ile seamlandı. Yürüyüş boyunca ayrıca Nisan ayında yitirdiğimiz yoldaşımız için "Atlen Yıldırım ölümsüzdür!", "Yoldaşa sözümüz dünya devrimi" sloganları atıldı. DİP'li Kadınlar'ın Çorlu'da 26 Mayıs'ta başlayan davasına yönelik olarak da "Özsavunma haktır, yargılanamaz!", "DİP'li Kadınlar yargılanamaz" sloganları yükseltildi.

Yoğun yapmur altında devam eden yürüyüşün ardından miting, devrim şehitleri için saygı duruşu ile  başladı. Tertip Komitesi adına çeşitli kurum temsilcilerinin konuşmalarının ardından, miting halaylar ve Grup Abdal konseriyle sona erdi.