Zengini zengin eden bu düzen emekçi halkı öldürüyor

Zengini zengin eden bu düzen emekçi halkı öldürüyor

İstanbul Fatih’te yaşayan dört kardeş; Cüneyt Yetişkin (48), Oya Yetişkin (54), Kamuran Yetişkin (60) ve Yaşar Yetişkin (56) geçim sorunları sebebiyle yaşamlarına son verdiler. Oya Yetişkin, ek iş olarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde modellik yapan, maaşına haciz konulmuş bir müzik öğretmeni, Yaşar Yetişkin asgari ücretle çalışan motorlu kuryeydi. Kamuran Yetişkin ile sara hastası olan en küçük kardeş Cüneyt Yetişkin işsizlerdi. Kapanmayan borçlar ve ödenemeyen faturalar, bu dört emekçi kardeşi ölüme sürükledi.

Emekçi halkın gerçeği: Faili belli cinayet! 

Hükümet düşük gösterdiği enflasyon rakamlarıyla, iyimser beklentilerle ekonomik krizi inkâr edip halkı oyalamaya çalışadursun, İstanbul’un göbeğinde yoksulluk dolayısıyla kendi canlarına kıyan Yetişkin kardeşler, emekçi halkın gerçeklerini en çarpıcı şekilde ortaya sermiştir. Yetişkin kardeşler intihar etmiş, intihardan çok kısa süre sonra, ödeyemedikleri 607 liralık elektrik borçları sebebiyle oturdukları dairenin elektriği de kesilmiştir. Bir yanda halkın elektriğini özel şirketlere peşkeş çeken, daha önce halka küfretmiş olan BEDAŞ’ın sahibi Mehmet Cengiz’in sırtını sıvazlayıp 425 milyon liralık vergi borcunu silen, elektriğe bir yılda yüzde 60 zam yapan iktidar; diğer yanda yoksulluktan canına kıyan, 607 lira borcunu ödeyemediği için elektrikleri ölmüş dahi olsalar kesilen emekçiler… Yetişkin kardeşlerin ölümü, zengini zengin etmek için yoksulun canını burnundan getiren kapitalist düzenin, İstanbul’un göbeğinde işlediği bir cinayettir! Bu cinayetin faili de başta siyasal iktidar olmak üzere kapitalist düzenin yürütücülerinden başkası değildir.      

Örgütlenmekten, birlikte mücadeleden başka yol yok! 

Memleketin her köşesinde emekçiler ekmek kavgası veriyor. İşsizlik, açlık sınırının altındaki asgari ücret,  her ay temel tüketim maddelerine yapılan zamlar, tefeci bankalar emekçi halkın etrafını sarmış durumda. Bu kuşatmayı kırmanın, halkı açlıkla terbiye eden, yoksulluktan öldüren kapitalizmi devirmenin tek yolu ise ekmek kavgasında birleşmek. Gece gündüz çalışan biziz, ekmeği aslanın ağzından alan biziz, bir avuç zengini zengin etmek için işleyen bu düzene mahkûm değiliz. Yetişkin kardeşleri aramızdan alan bu düzene başka arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi teslim etmemek için, işsize işin, herkese aşın, emekçi halka hürriyetin mücadelesini büyüteceğiz!