UFCLP Bildirisi: Ellerinizi Türkiyeli emekçilerin ve ezilenlerin savunucusu Şiar Rişvanoğlu’ndan çekin! Türkiye’deki kapitalist ve şovenist baskının tüm muhaliflerine enternasyonalist selamımız olsun!

Şiar Rişvanoğlu

Bir alet, bir sayı, bir vesile gibi değil insan gibi yaşamalıyız dersin,
büyük hürriyetinle basarlar kelepçeyi,
yakalanmak, hapse girmek, hatta asılmak hürriyetinle
hürsün

Nâzım Hikmet

Türkiye, yakın zamanda gerek kendi bölgesinde, gerek Rojava’da Kürt halkına karşı soykırıma yakın katliamlarıyla tüm dünyadaki devrimcilerin gündemine oturdu. Türkiye devletinin ordusu Rojava serhıldanını bastırmaya çabalarken, şoven milliyetçilik de Türkiye içinde bu canice girişime karşı gelen herkesi susturmaya çalışıyor.

Yakın zamanda devrimci Marksist bir militan ve tüm kariyerini emekçileri ve ezilen halkları savunmaya vakfetmiş bir avukat olan Şiar Rişvanoğlu’nun bürosuna yönelik bir saldırı yaşandı. Rişvanoğlu’nun ofisinin camları taşlandı. Saldırganlar, taşlardan birine sarılı bir de not bıraktı: “Şanlı devletimizin emniyet güçleriyle uğraşmaya devam edersen daha başka çok şeyler de dağılır, parçalanır. Ayağını denk al, şerefsiz vatan haini!!!”

Bu saldırı, Rişanoğlu’nun hayatına yönelik açık bir tehdittir! Rişvanoğlu, tüm hayatını işçileri, Kürt halkını ve tüm ezilenleri mahkemelerde savunmaya, dahası, bu mezalime son vermek üzere örgütlenmeye vakfetmiştir. En karanlık günlerde dahi bu yoldan dönmemiştir. Türkiye’nin cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümeti, Kürt şehri Cizre’yi yerle bir ederken, Rişvanoğlu, Türk ordusunun suçlarını gözlemlemek ve kaydetmek üzere oradaydı. Rişvanoğlu aynı zamanda uzun zamandır Devrimci İşçi Partisi (DİP) üyesidir ve uluslararası sosyalizm davasına bu örgüt vasıtasıyla hizmet etmektedir. Hiçbir hakiki enternasyonalist böylesi bir yoldaşının canına kast edilmesine göz yumamaz!

Biz, ABD’de hem kapitalist hem ırkçı baskının son bulması için tek çıkar yolun ırkçılık karşıtı mücadeleyle işçi mücadelesinin birliğinden geçtiğini savunuyoruz. Türkiye’de kapitalizmle ve ırkçılıkla savaşan biri tehdit altındayken sessiz kalamayız!

Ayrıca biliyoruz ki Türkiye sadık bir NATO üyesi olarak bizzat emperyalist boyunduruk altında bir ülkedir. Erdoğan’ın hükümeti, bölgedeki Amerikan (ve Avrupa) emperyalizminin uygulayıcılarından biridir. Dolayısıyla, bu müstebit ve şovenist hükümete karşı mücadele vermek, Amerikan emperyalizmiyle savaşın bir cephesidir!

UFCLP, Rişvanoğlu’nun yaşamına yönelik bu faşizan saldırıyı kesin biçimde ve enternasyonalist dayanışma temelinde kınar! Uluslararası desteğimiz heval Rişvanoğlu ve Türkiye’nin tüm ezilenleriyle beraberdir!

Berxwedan Jiyan E!

Yaşamak direnmektir!

12 Ağustos 2020

İşçi Partisi Yolunda Birleşik Cephe Komitesi, UFCLP