Şirketlere muhtaç değiliz! Halkın sağlığı için sağlık şirketleri kamulaştırılsın!

Şirketlere muhtaç değiliz! Halkın sağlığı için sağlık şirketleri kamulaştırılsın!

Koronavirüs salgını etkisini arttırdıkça ülkenin sağlık altyapısı üzerine tartışmalar da giderek gündemi daha fazla meşgul ediyor. Eldeki bütün veriler ve bugüne kadarki bütün tecrübeler iyileşme oranlarını arttırmak için tanı kitinden oksijen makinesine kadar çeşitli cihazların üretiminin çok önemli olduğunu gösteriyor. Bu yüzdendir ki Koronavirüs ile mücadelede kullanılabilecek araçların geliştirilmesi ve üretimi, sağlık şirketlerinin birinci gündemi. Biosys, Medicraft, Foras Medikal, Modül Grup ve daha birçok sağlık şirketi devlete cihaz satmak üzere mesai yapıyor. Koronavirüs halkın canını tehlikeye atıyor ancak sağlık şirketlerinin iştahını kabartıyor!

Koronayla mücadele diyerek parsadan pay kapmak ikiyüzlülüktür!

Sağlık alanında yapılan bu girişimler halka pembe paketler içerisinde sunuluyor. Halkın sağlığı günlerdir şirketlerin reklam kampanyalarına alet ediliyor. Bu kampanyaya sadece sağlık şirketleri değil, ülke ekonomisinin yüzde üçünden fazlasını tek başına kontrol eden Koç Holding de katılıyor. Öyle ki onlarca fabrikaya, devasa bir üretim kapasitesine sahip Koç Holding, otellerini sağlık çalışanlarına açtığını, stoklarında bulunan beyaz eşyaları hastanelere göndereceğini ve solunum cihazı üretimi için Arçelik fabrikasının Biosys adlı şirkete teknik altyapı sağlayacağını açıkladı. İnsanların sokağa çıkmaya korktuğu, turizmin durduğu bir dönemde otellerini sağlık çalışanlarına açmak ne büyük lütuf! Stoklarını eritmek için hastanelere tost makinası göndermek ne büyük fedakârlık! Ticaretin durduğu, olağanüstü koşullar altında halkın can derdine düştüğü böyle bir dönemde sağlık şirketlerinin devlete satmak üzere ürettiği cihazlara teknik altyapı sunarak parsadan pay kapmak, bunu da reklam kampanyasına dönüştürmek ne büyük ikiyüzlülük!

Kaybedecek vaktimiz, şirketlere verecek bir kuruşumuz yok!

Koronavirüs salgınına karşı derhâl olağanüstü tedbirler alarak, ülke çapında bir üretim ve dağıtım seferberliği ilân ederek harekete geçmekten başka yol yok! Virüs ile mücadelede şirketlere müşteri olmayı, halktan para istemeyi bırakın! Kaynak arıyorsanız lüks evlerinden olanı biteni izleyen patronlara, ülkenin dört bir yanında hâlâ kâr için çalışan üretim tesislerine bakın!

Sağlık şirketlerinin bütün imkânları işçi denetiminde bedelsiz kamulaştırılsın!

Cihazların üretimi için gerekli teknik altyapı şirketlerin kâr oranlarına göre değil, halkın ihtiyaçlarına göre planlansın!