HDP İzmir il örgütü binasına yapılan saldırıyı lanetliyoruz! Kürt halkının başı sağolsun. Asıl katil Kürt halkına savaş açmış istibdad rejimidir!

HDP saldırı

Bugün öğle saatlerinde HDP İzmir İl örgütüne giren bir saldırgan içeride ateş açarak parti çalışanı Deniz Poyraz’ı katletti. Saldırganın ayrıca HDP bürosunu ateşe vermeye çalıştığı da gelen haberler arasında. İlk bilgiler, saldırıyı Onur Gencer adlı birinin yaptığı yönünde. Bahsigeçen şahsın sosyal medyada yayınladığı fotoğraflarda Suriye’de Menbiç’de bulunduğu, ayrıca Gaziantep’te verdiği bir pozun altına “görev dönüşü” ifadesini yazdığı görülüyor.

HDP’ye yönelik bu saldırının görünürdeki failleri kimler olursa olsun, bu saldırının ardında Kürt halkına ve onun siyasî temsilcilerine karşı açık bir savaş yürüten istibdad rejiminin olduğu açıktır. Tetiği çekenler, 10 Ekim saldırısında tekfirci katillerin önünü açanlardır. Daha dün en temel demokratik hakkını kullanmak isteyen kadınların üzerine saldıranlardır. HDP’ye yönelik kapatma davalarının siparişini verenlerdir. Eylemi gerçekleştiren saldırganın Madımak’ı yakan güruhtan feyz aldığı, binayı ateşe vermeye çalışmasından bellidir. 

Emekçi halkımız, milyon dolarları mafya kanalıyla iç eden, aynı anda üç dört kurumdan maaş alıp halkı açlık sınırına mahkum eden, memleketin işçisinin emekçisinin birikimi olan serveti yandaş müteahhitlerine akıtan, tüm bunları yaparken de halkı sürekli birbirine düşman etmeye çalışan bu kokuşmuş istibdadı başından atmalıdır. Emekçi halkımız kardeştir. HDP’ye yapılan saldırı Kürt kardeşlerimize yapılmış bir saldırıdır. Gün, hürriyet için, kardeşlik için HDP’nin ve Kürt halkının yanında olma günüdür. 

Kahrolsun istibdad, yaşasın hürriyet!