AKP’de çatlak sesler korosu ve çatlaklardan sızan gerçekler

İstibdad rejiminin çürümüşlüğünü görmek için başka yerlere değil doğrudan AKP’lilere kulak verelim. İşte “biatsa biat, itaatsa itaat, ölümüne arkasındayız” diyerek Erdoğan’a yağ çeken Mehmet Metiner’in sözleri: “Fakir fukaradan mütevazılık bekliyoruz. Fakir, fukaraya mütevazılık yakışmaz ki; fakir fukaranın farklı bir seçeneği var mı? Mütevazılık kime yakışır? İktidar sahiplerine, güç sahiplerine yakışır. Zaten konumumuzdan dolayı etrafımızdan dolayı yanımıza yaklaşmıyor. Garip gurebayı unuttuk, unuttuk yani bir garip yanımıza yaklaşsa kulağınıza bir şey söylese ‘Vaktimiz yok’, belediyemize gelse ‘Toplantıda’. Eğer bir zengin geldiyse hele bir de patronun oğluysa maşallah kapıda karşılarız bu ne ya?”

Sonra çark etti çark etmesine ama geçmiş olsun. Metiner’in dedikleri Türkçe bilen ve Türkiye’de yaşayan herkesin gayet iyi anlayabileceği netlikte. Bir başka ifşaat da AKP milletvekili Şamil Tayyar’dan: “Gaziantep'te çok ciddi FETÖ borsası var. Milyon dolarlar dönüyor. Ben bunu söylüyorum. Evet. İtirafçı adı altında iş adamlarını serbest bırakıyorlar. Türkiye'nin birçok yerinde var bu.” İki açıklamayı birleştirdiğimizde AKP’nin, yoksulu kimliğine bakmadan ezen, tam tersine zengini de ne olursa olsun kayıran bir sistem üzerine oturduğunu görüyoruz. Milyonları olanlar kapıda karşılanır, cemaatçi de olsalar önlerindeki tüm kapılar açılır. Yoksula, garibana gelince iş de, vakit de, para da yoktur ama bol bol nasihat vardır!

Ne istedilerse verme sırası cemaatte mi?

Yine AKP milletvekili olan Metin Külünk’ün Giresun’da yaptığı açıklamalar büyük tartışmaya neden oldu. Metin Külünk’ün "Giresun FETÖ'nün en önemli üslerinden birisidir. Açıkça da söylüyorum, çünkü terör örgütünün liderinin ak saçlılarından, önemli isimlerinden birisi bir tanesi buralıdır"sözü “ak saçlı”nın kim olduğu tartışmalarını beraberinde getirdi. Giresun’da kayyum atanan Akın Çorap fabrikasının sahibi, basında “paralelin baronu” lakabıyla anılan Ali Yarkın, aynı zamanda Giresun AKP il binasının da sahibi. Ancak Ali Yarkın ismi ifşa olduğu halde Metin Külünk ısrarla “ak saçlı”nın kim olduğuna dair soruları yanıtsız bırakması, başka bir ismi gündeme getirdi. Bu isim halen Milli Savunma Bakanı olan Giresun milletvekili Nurettin Canikli…

Nurettin Canikli, son olarak Kara Harp Okulu’nda yaptığı konuşmada cemaatle ilgili “Hamdolsun, şu an itibarıyla bu tehlike tamamen ortadan kaldırılmıştır" diyerek "Daha çok çalışacağız. Kim bilir, nerelerde daha neler çıkacak. Adeta metastaz yapmış, bunların temizlenmesi gerekiyor" diyen Erdoğan’la ters düşmüştü.

Tüm bunlar olurken insan “ne istediniz de vermedik” sözünü hatırlıyor ister istemez. Yoksa şimdi sıra değişti ve rehin alınmış cemaat AKP’ye “ne istiyorsa vermeye” mi başladı? Bazısı FETÖ borsasında milyon dolarlar verir, kimiyse kritik siyasi operasyonları üstlenir… Sahi Anayasa Mahkemesi’nin içtihadını değiştirip OHAL kararnamelerini görüşmeyi reddeden Zühtü Arslan da cemaat yuvası olduğu için 2015’te kapatılan Polis Akademisi’ne başkanlık etmemiş miydi? Nereden aklımıza geldiyse yine…

Bu yazı Gerçek gazetesinin Nisan 2018 tarihli 103. sayısında yayınlanmıştır.