Tatavla Dayanışması Ali için Gezi parkına yürüdü

Haftaiçi her gün Ortanca parkında bir araya gelen Tatavla Dayanışması’nın (Kurtuluş-Feriköy forumu) 10 Temmuz’da gerçekleştirdiği buluşmasına, Eskişehir’den gelen kara haber damgasını vurdu.

19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ölüm haberinin yarattığı öfke, tüm Türkiye forumlarında olduğu gibi Ortanca’da da etkisini gösterdi ve forum toplantısının ilk gündem maddesinde Gezi parkına yürüme kararı aldı. Feriköy ve Kurtuluş sokaklarında yapılan megafonlu yürüyüşte halk, Ali’nin katillerinden hesap sormaya ve mücadeleye omuz vermeye çağırıldı. Bu esnada mahalle halkı, tencere tava sesleri ve alkışlar yürüyüşe coşkulu bir biçimde destek verdi.

Gezi parkına sloganlarla varıldığında, şehitler anıtına bir taşın daha eklenmesin yarattığı buruklukla, eylemlerde hayatını kaybedenler anıldı. Anmanın ardından parkta çember oluşturularak foruma devam edildi. Onlarla başlayan forum, Beyoğlu forumunun ve halkın katılımıyla dakikalar içinde yüzleri buldu. Ali’nin cenazesinin götürüldüğü memleketi Antakya’dan, polisin halka hunharca saldırdığı haberinin alınması üzerine, yaralara tuz basan devletin bu tutumu kınandı. Gezi’den Antakya halkına dayanışma ve kardeşlik mesajları iletildi.

Önümüzdeki günlerde mücadelenin nasıl sürmesi gerektiğine ilişkin fikirlerin sunulduğu forum, Cuma günü gerçekleştirilecek, Kazova işçilerine ziyaretin ve Ortanca parkında iftar yemeğinin duyuruları yapılarak son buldu.