Newroz coşkusu İzmir'i sardı!

17 Mart Pazar günü, İzmir'in Buca ilçesinde bulunan Hipodrom alanında gerçekleştirilen Newroz etkinliği on binlerin katılımıyla coşkuyla geçti.

İki hafta önce Newroz Tertip Komitesi'nin İzmir'in kalbi sayılan Gündoğdu Meydanı'nda Newroz kutlama talebi valilik engeline takıldı. Aynı gün gerçekleşecek olan Göztepe - Karşıyaka futbol karşılaşmasının önce bir gün sonraya ertelenmesi daha sonra tekrar aynı güne alınmış olması İzmir'in tansiyonunu yükseltmeye yetti. Maçın, Newroz kutlamaları nedeniyle ertelendiğini öğrenen taraftar gruplarından bazıları durumu Newroz mitingine saldırıya dönüştürmek için fırsat bildiler. Sosyal medyada binlerce paylaşım yaparak Newroz mitinginin engellenmesi için çaba gösterdiler. Bütün bu faşist feveranın, mitingin yapılmasını engelleyemeyeceğini gören valilik tertip komitesinin talebini görmezlikten gelemedi. Ama önemli bir farkla. Mitingin alanı Gündoğdu Meydanı değil, Buca Hipodrom Alanı olmuştu artık. Son iki güne denk gelen bu karar örgütlülüğün güçlü olması nedeniyle Newroz kutlamaları için olumsuz bir durum yaratmadı. Miting alanını dolduran on binlerce insan bir vücut olmuşçasına mücadelelerine sahip çıktılar. Saatler boyunca özgürlük, barış ve kardeşlik sloganlarını dillerinden düşürmediler.

Devrimci İşçi Partisi İzmir İl Örgütü’nün de dâhil olduğu eylem BDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın yaptığı konuşmanın ardından müzik ve halaylarla son buldu.