KESK’li Kadınlar 8 Mart’ta Taksim'e yürüdü

KESK üyesi kadınlar, 8 Mart’ta Harbiye’den Taksim tramvay durağına yürüdü. Taksim Meydanı’nda basın açıklaması yapan kadınlar, 8 Mart'ın tatil edilmesini istedi.

KESK’li  kadınlar “8 Mart resmi tatil olsun, güvenceli iş, güvenceli gelecek, baskılara, tutuklamalara ve savaşa karşı hizmet üretmiyoruz” şiarıyla Taksim Tramvay Durağı’na bir yürüyüş gerçekleştirerek iş bıraktı. Kadınlar, yürüyüş boyunca ‘Yaşasın 8 Mart yaşasın kadın dayanışması’ , ‘Kadınlar savaş istemiyor’ , ‘Kadınlar sokağa özgürleşmeye’ , ‘Erkek vuruyor devlet koruyor’ şeklinde sloganlar attı.Yürüyüşe geçilmeden önce birkaç erkeğin de kadın yürüyüşüne katılmak istemesiyle kısa bir gerginlik yaşandı.Erkeklerin katılmak istemesine kadınlar tepki gösterdi.Bunun üzerine bazı kadınlar da erkeklerle birlikte gruptan ayrılarak tepki gösterdi.

 

Yapılan basın açıklamasında kadına yönelik şiddetin giderek arttığı bir süreçte erkek egemen sisteme karşı mücadelenin önemli olduğuna vurgu yapıldı. Düşük ücretlere, uzun çalışma saatlerine ve insanlık dışı çalışma koşullarına karşı mücadele eden kadınların bugün de alanlara çıkarak o direniş geleneğini sürdürdüğü ifade edildi.Kadına yönelik her türlü şiddete karşı alanlarda olunduğu belirtildi. Açıklama katledilen kadın katliamlarıyla ilgili istatistiklerin paylaşılmasıyla devam etti. 8 Mart’ın pek çok ülkede resmi tatil olarak kutlandığı belirtilen açıklamada, 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi taleplerini haykıran kadınların da tutuklandığı  belirtildi.

Basın açıklaması taleplerin sıralanması ve sloganlarla sona erdi.