ÇHD: Şiar Rişvanoğlu'nu yalnız bırakmayacağız!

Çağdaş Hukukçular Derneği, 5 Ocak tarihinde yaptığı açıklama ile, avukatların toplumsal sorumluluğunu ve ülke gündemine dair söz söyleme hakkını ortadan kaldırıp mesleği iş takipçiliğine indirgeme çabalarına da, Kürt Halkının haklı taleplerinin görmezden gelinerek şiddetle bastırılmaya çalışılmasına da sessiz kalmayacaklarını belirterek, Şiar Rişvanoğlu'na destek olduklarını açıkladı.

ÇHD sitesinden duyurulan açıklamanın metni;

AVUKAT YARGILAMALARINA SESSİZ KALMAYACAĞIZ

ŞİAR RİŞVANOĞLU’NU YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Roj TV’de katıldığı programlarda dile getirdiği görüşleri için Avukat Şiar Rişvanoğlu hakkında açılan davanın üçüncü duruşması 11 Ocak 2011 tarihinde yapılacak. Adana Özel Görevli 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada Şiar Rişvanoğlu bir önceki celse savunmasını yapmış; yargılamaya konu edilen televizyon programları CD’lerinin tam dökümünün bağımsız bilirkişilerce yapılmasını talep etmişti. Mahkemece bu talep kabul edilerek duruşma ertelenmişti.

Şiar Rişvanoğlu hakkında devam eden bu dava, bir yandan savunmanın sesini kısmak ve ehlileştirmek için yoğunlaşan avukat yargılamaları bakımından, bir yandan da Kürt Halkı üzerindeki baskı politikalarının bir uzantısı olması bakımından önem taşıyor. Bizler her iki konuda da ezilenden ve haklı olandan yana tavır takınmaya devam edeceğiz. Avukatların toplumsal sorumluluğunu ve ülke gündemine dair söz söyleme hakkını ortadan kaldırıp mesleği iş takipçiliğine indirgeme çabalarına da, Kürt Halkının haklı taleplerinin görmezden gelinerek şiddetle bastırılmaya çalışılmasına da sessiz kalmayacağız. Bu anlamda 11 Ocak 2011 Salı günü saat 09.40’da Adana Adliyesi’nde arkadaşımız ve meslektaşımız Şiar Rişvanoğlu’nun yanında olacağız.