Antalya'da taşeron belediye işçileri 2.kez iş bıraktı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nde çalışan 700 emekçi, 77 gündür hiçbir ödeme alamadıkları için bugün tekrar iş bıraktılar.

Öğlen saatlerinde Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan emekçiler, sorumlu çavuşların eylemi engellemeye çalışmasına rağmen alkışlarla ve sloganlarla taşeron firma ve Belediyeyi protesto ettiler. Bir yetkiliyle görüşmek istediklerini belirttiler.

Yaklaşık bir saatlik bekleyişten sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Rıfkı Aktekin, dışarı çıkarak işçilere son durum ile ilgili açıklama yaptı. İşçilerin sonuna kadar haklı olduğunu söyleyerek söze giren Aktekin, sorunun taşeron firmadan kaynaklandığını, kredi başvurusu yaptıklarını ve on gün içerisinde işçilerin tüm alacaklarını ödeyebileceklerini belirtti. Bu açıklamadan hiçbir şekilde memnun olmayan emekçiler, kiralarını ödeyemediklerini, çocuklarının harçlıksız kaldığını, kredi kartı borçlarının faizle arttığını belirttiler. Bütün alacakları ödenene kadar eylemlerinin süreceğini söylediler. Genel Sekreter Aktekin, yaptığı açıklamaya emekçilerin tepki göstermesi üzerine belediye binasına geri döndü.

Alacakları ile ilgili tatmin edici bir ödeme planı isteyen emekçiler, belediye önünde oturma eylemi yapmak istediler. Ancak baş kontrolör ve çavuşların baskısı üzerine görev yerlerine dönmek üzere dağıldılar.